New Profesional Consult 930 x 122

foc

IncendiuMuzeuGolesti006

INCENDIILE AU FĂCUT PRĂPĂD ÎN ARGEȘ! CITEȘTE RECOMANDĂRILE AUTORITĂȚILOR!

Îngrozite de cazurile recente de deces în incendii și ca urmare a intoxicării cu monoxid de carbon, autoritățile argeșene au trecut la informarea populației asupra măsurilor obligatorii pentru ca asemenea tragedii să nu se repete. Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă:

Citiți și: Incendiu la o casă din Argeș!

-Verificarea cu grijă a sobelor, canalelor şi a coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

-Curăţarea canalelor şi a coşurilor de fum premergător sezonului rece. Trebuie ştiut că scânteile şi particulele aprinse care ies pe coş pot ajunge la distanţe de 25-30 de metri şi sunt sursele care generează cel mai frecvent incendii.

Citiți și: Încă un accident! Un mastodont și un autoturism s-au ciocnit pe DN65, în Argeș

-Să nu se arunce în sobe lemne cu o lungimea mai mare decât focarul. Ușa de la focar nu trebuie lăsată deschisă, iar sobele nu trebuie supraîncălzite.

-Sobele din metal nu se vor aşeza direct pe pardoseala combustibilă. Dacă înălţimea picioarelor de la sobă depăşeşte 25 de centimetri, ele vor fi aşezate pe un postament de cărămidă. Postamentul trebuie să depăşească perimetrul sobei. Folosirea sobelor cu uşi defecte este interzisă.

-Nu este permis să se aprindă focul cu benzină sau alte lichide inflamabile ori să se ardă lemne lungi, care nu permit închiderea uşii.

-Nu este permis să se aşeze la uscat la mai puţin de 1 metru distanță faţă de sobele metalice haine, rufe sau alte obiecte casnice care se pot aprinde.

-Focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute în județul Argeș au avut loc mai multe incendii și cazuri de intoxicări cu monoxid de carbon, cauza fiind folosirea necorespunzătoare a surselor de încălzire. Astfel, pe 24 și 25 octombrie pompierii din mai multe detașamente ale ISU au participat la stingerea unor incendii la case din orașul Mioveni și comunele Bârla, Popești și Stolnici. De asemenea, pe 26 octombrie în comuna Bradu trei persoane (părinți și fiu) au fost găsite în stop cardio-respirator, cauza fiind intoxicare cu monoxid de carbon de la o sobă. Tot pe 26 octombrie în urma unui incendiu în comuna Albeștii de Muscel o persoană în vârstă de 74 de ani a murit, iar o femeie de 67 de ani a suferit arsuri pe față și pe mâini. În plus, în noaptea de duminică spre luni un incendiu dintr-o garsonieră din municipiul Curtea de Argeș s-a soldat cu o victimă: un bărbat de 57 de ani a murit carbonizat. Pe 26 octombrie un alt incendiu a lăsat fără casă o familie din comuna Rătești. Din fericire, în acest caz nu au existat victime. (Foto: Arhivă)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90