NOR CURIER 930X122

ICN

Investiție la ICN Mioveni

Regia Autonomă pentru Tehnologii Nucleare (RATEN) are în vedere o investiție foarte importantă pentru Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni (ICN).

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

RATEN pune la bătaie suma de 1.234.452 de lei, fără TVA, pentru construcția unei stații de tratare chimică a apei. Stația va asigura producerea apei demineralizate de puritate ridicată (mai mică de 0.75 μS/cm) pe platforma ICN pentru dispozitivele de iradiere ale reactorului TRIGA, necesară pentru completarea apei demineralizate din piscina reactorului – circuitul primar de răciere, asigurarea stocului de avarie – accident la Reactorul TRIGA.

Investiția este necesară din cauza vechimii în exploatare, instalația prezintă uzură fizică avansată: rezervor stocare apă partial demineralizată 100 mc -spart, traseu neutralizare – spart, conducte cauciucate deteriorate, filtru cu pat mixt deteriorate și uzura morală.

Citiți și: O veste fabuloasă vine de la Spitalul Județean

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90