New Profesional Consult 930 x 122

alimentatie

LECȚIE DE ALIMENTAȚIE PENTRU SUTE DE ELEVI

Lecție de alimentație pentru sute de elevi. Considerând că alimentația este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, în 1980 Adunarea Generală ONU a decis marcarea Zilei Mondiale a Alimentaţiei, în fiecare an, pe 16 octombrie. În prezent, această zi este sărbătorită în peste 150 de ţări. Unuia dintre cele mai importante subiecte pentru omenire, alimentației, i se dedică anual o zi aparte.

Citiți și: Argeș. Un nou medic cardiolog. Pasiune, dragoste pentru oameni și devotament

Pentru a marca această zi, autoritățile din Mioveni au organizat în toate unitățile de învățământ din oraș acțiuni specifice dedicate evenimentului.

Cu ajutorul specialiștilor, cei peste 350 de elevi au primit informații utile cu privire la avantajele unei alimentații sănătoase și la importanța unei nutriții corespunzătoare.

Citiți și: Un Spital special din Argeș angajează!

Un tehnician nutriționist le-a explicat elevilor importanța formării unor deprinderi de alimentație sănătoasă și a unor principii de bază ale alimentației, care să le asigure sănătatea și buna condiție fizică.

Potrivit celor mai recente date emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), principalele cauze de mortalitate în lume sunt legate de alimentaţia nesănătoasă: 14 milioane de decese sunt cauzate anual la nivel global de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3