NOR CURIER 930X122

38 de ore

Locul în care săptămâna de lucru va ajunge la 38 de ore

Ministrul luxemburghez al ocupării forţei de muncă Georges Engel analizează posibilitatea adoptării săptămânii de lucru de 38 de ore. Decizia a fost luată pentru ca ţara sa să poată rămâne competitivă. Mai mult, se urmărește atragerea în continuare a forţei de muncă de care are țara nevoie, scrie Euractiv.

Citiți și: Mai multe ore de istorie la școală

În Luxemburg, săptămâna de lucru are în medie 40 de ore.

Săptămâna de lucru de 4 zile presupune trecerea de la 5 zile de lucru, cu 8 ore/ zi, la 4 zile de lucru pe săptămână, cu 10 ore/ zi. Astfel, numărul total de ore lunare lucrate nu se modifică, iar recompensele salariale pentru angajați rămân aceleași. În România, mai multe companii s-au gândit deja să aplice această schimbare, în beneficiu

Citiți și: SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A DEMOCRAŢIEI LOCALE 2017, LA MIOVENI

Ce prevede legea în România

„Art. 112 . [durata normală a timpului de muncă]
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.
[ 5 adnotări ]
Art. 113 . [repartizarea timpului de muncă în timpul săptămânii]
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3