Donaris 930 x 122

bani

Lovitură năucitoare pentru bugetari! Ce se întâmplă cu banii acestora

Salariile bugetarilor ar putea fi înghețate pentru reducerea cheltuielilor.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor să vină cu propuneri de reducere a cheltuielilor bugetare, dar care să nu afecteze fondurile de salarii, notează ziarulunirea.ro.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a explicat că execuţia pe primele trei luni din acest an arată încasări cu 4,7 de miliarde de lei sub estimările care au stat la calculele bugetului, iar economiile pe care vrea să le facă guvernul ar totaliza 20 de miliarde de lei.

Citiți și: Românii care vor primi 700 de lei în plus la pensie!

Totodată, acesta a anunțat că Ministerul Finanțelor pregătește şi un pachet de măsuri care ar putea include interdicţia de a se cumula pensia şi salariul de la stat sau îngheţarea salariilor şi a angajărilor în sistemul public.

În paralel, ar trebui să se îmbunătăţească şi colectarea veniturilor la buget, atât la nivelul ANAF cât şi la Vamă, mai spune responsabilul de la Finanţe.

Potrivit unor surse politice, Internele au în vedere o reducere de 650 de milioane de lei, Cercetarea propune 160 de milioane. În schimb, la Ministerul Educaţiei nu există posibilitatea de a reduce cheltuielile, mai notează sursa citată.

Foto descriptiv: Playtech.ro

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA