New Profesional Consult 930 x 122

facebook

MĂSURĂ EXTREMĂ. RĂMÂI FĂRĂ PERMIS DACĂ FACI LIVE PE FACEBOOK LA VOLAN

Măsură extremă. Rămâi fără permis dacă faci live pe Facebook la volan. Câțiva deputați și senatori propun ca live-urile făcute pe Facebook de șoferi în timp ce conduc să fie sancționate cu reținerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile.

Citiți și: Big Brother pentru șoferi!

Parlamentarii solicită completarea în acest sens a ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Potrivit propunerii legislative, permisul de conducere este reținut “pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a constat în folosirea mijloacelor de înregistrare audio-video, cu excepția dispozitivelor de tip “mâini libere”, și a avut drept consecință săvârșirea de infracțiuni care au pus în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală, chiar dacă fapta a fost constatată și prin identificarea ulterioară, prin postări pe rețele sociale sau mass-media.”

Citiți și: Puteri sporite pentru polițiștii locali! Vor putea amenda și cu 2.900 de lei!

Propunerea legislativă completă poate fi citită AICI.

În expunerea de motive, parlamentarii aduc argumente pentru inițiativa lor (AICI, expunerea de motive).

Pentru a deveni lege, propunerea trebuie votată favorabil în Senat și ulterior în Camera Deputaților, Cameră decizională.

Amintim că luna trecută 9 români au murit într-un accident de circulație în Ungaria, accident produs în timp ce șoferul microbuzului în care se aflau făcea live pe Facebook de pe telefonul său mobil. Pe contrasens, microbuzul a intrat frontal într-un camion.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570×90 MAIA