930 x122 grota rece

facebook

MĂSURĂ EXTREMĂ. RĂMÂI FĂRĂ PERMIS DACĂ FACI LIVE PE FACEBOOK LA VOLAN

Măsură extremă. Rămâi fără permis dacă faci live pe Facebook la volan. Câțiva deputați și senatori propun ca live-urile făcute pe Facebook de șoferi în timp ce conduc să fie sancționate cu reținerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Parlamentarii solicită completarea în acest sens a ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Potrivit propunerii legislative, permisul de conducere este reținut “pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a constat în folosirea mijloacelor de înregistrare audio-video, cu excepția dispozitivelor de tip “mâini libere”, și a avut drept consecință săvârșirea de infracțiuni care au pus în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală, chiar dacă fapta a fost constatată și prin identificarea ulterioară, prin postări pe rețele sociale sau mass-media.”

Citiți și: ”Benzinarii” nu se mai satură! Șoferi revoltați!

Propunerea legislativă completă poate fi citită AICI.

În expunerea de motive, parlamentarii aduc argumente pentru inițiativa lor (AICI, expunerea de motive).

Pentru a deveni lege, propunerea trebuie votată favorabil în Senat și ulterior în Camera Deputaților, Cameră decizională.

Amintim că luna trecută 9 români au murit într-un accident de circulație în Ungaria, accident produs în timp ce șoferul microbuzului în care se aflau făcea live pe Facebook de pe telefonul său mobil. Pe contrasens, microbuzul a intrat frontal într-un camion.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90