930 x122 grota rece

munca

MINISTERUL MUNCII: SARS-COV-2 A DEVENIT RISC ÎN MUNCĂ

Printr-o inițiativă a Ministerului Muncii, lista agenților biologici la care sunt expuși lucrătorii e fost extinsă și cu noul coronavirus SARS-CoV-2, cel care a produs actuala epidemie de COVID-19, anunță Ministerul.

Citiți și: Atenție, părinți: Cel mai periculos loc din Pitești unde se poate muri!

Virusurile SARS și MERS au fost introduse încă de anul trecut pe lista agenților biologici, respectiv în Anexa III a Hotărârii pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.1092/2006 privind protecția lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenți biologici în muncă. Având în vedere datele epidemiologice și clinice disponibile în prezent cu privire la caracteristicile virusului, cum ar fi modelele sale de transmitere, caracteristicile clinice și factorii de risc pentru infecție, SARS-CoV-2 a trebuit adăugat de urgență în anexa III la Directiva 2000/54/CE, pentru a asigura o protecție adecvată și continuă a sănătății și securității lucrătorilor la locul de muncă.

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și date clinice disponibile, precum și de opiniile experților din toate statele membre, a fost necesar ca SARS-CoV-2 să fie clasificat ca agent patogen pentru om în grupul de risc 3.

Citiți și: Mii de argeșeni nici nu vor să audă de muncă!

Pentru a oferi lucrătorilor nivelul de protecție adecvat, proiectul prevede să se devanseze și data de transpunere a modificărilor aduse anexelor respective în ceea ce privește expunerea la SARS-CoV-2, respectiv de la data de 20 noiembrie 2021 la data de 24 noiembrie 2020.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90