930×122 CAPRA 5

munca

MINISTERUL MUNCII: SARS-COV-2 A DEVENIT RISC ÎN MUNCĂ

Printr-o inițiativă a Ministerului Muncii, lista agenților biologici la care sunt expuși lucrătorii e fost extinsă și cu noul coronavirus SARS-CoV-2, cel care a produs actuala epidemie de COVID-19, anunță Ministerul.

Citiți și: Săptămâna de lucru de 6 zile devine realitate!

Virusurile SARS și MERS au fost introduse încă de anul trecut pe lista agenților biologici, respectiv în Anexa III a Hotărârii pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.1092/2006 privind protecția lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenți biologici în muncă. Având în vedere datele epidemiologice și clinice disponibile în prezent cu privire la caracteristicile virusului, cum ar fi modelele sale de transmitere, caracteristicile clinice și factorii de risc pentru infecție, SARS-CoV-2 a trebuit adăugat de urgență în anexa III la Directiva 2000/54/CE, pentru a asigura o protecție adecvată și continuă a sănătății și securității lucrătorilor la locul de muncă.

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și date clinice disponibile, precum și de opiniile experților din toate statele membre, a fost necesar ca SARS-CoV-2 să fie clasificat ca agent patogen pentru om în grupul de risc 3.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Pentru a oferi lucrătorilor nivelul de protecție adecvat, proiectul prevede să se devanseze și data de transpunere a modificărilor aduse anexelor respective în ceea ce privește expunerea la SARS-CoV-2, respectiv de la data de 20 noiembrie 2021 la data de 24 noiembrie 2020.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90