930 x122 grota rece

alimente

Ne paște o criză alimentară devastatoare!

Ne paște o criză alimentară devastatoare!

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

De la începutul războiului din Ucraina, prețurile grâului și porumbului au crescut cu 41% , respectiv 28%, deoarece Rusia și Ucraina împreună reprezintă aproximativ 30% din exporturile globale de grâu.

Unele națiuni europene sunt îngrijorate de creșterea prețurilor la alimente și penuria de pe piețele emergente fragile care vor devasta populația lumii.

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

Economistul Mircea Coşea trage un semnal de alarmă şi spune:

„Criza alimentară vine peste omenire în mod sigur, iar România are un deficit comercial enorm”.

Criza alimentară nu este o joacă. Nu este o probabilitate. Este o constatare clară. Încă nu este în România foarte prezentă pentru că putem face o oportunitate din acest lucru. Avem o mare șansă.

Marea șansă nu cred că este aceea de a ne chinui facem prin offset avioane F16 undeva pe la Craiova sau prin altă parte. Marea șansă a României este să devină un mare exportator de produse alimentare”, a declarat economistul Mircea Coşea, în cadrul unui eveniment, conform evz.ro.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90