Donaris 930 x 122

copii

NOI REGULI RUTIERE PENTRU ȘOFERII CARE TRANSPORTĂ COPII

Legislația rutieră a fost completată. Printre adăugirile aduse se numără și una referitoare la siguranța copiilor transportați în autoturisme proprietate personală.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Astfel, șoferii care vor transporta copii fără centura de siguranță pusă (în cazul minorilor cu vârsta de până la 12 ani) sau dispozitive speciale de fixare în scaune (în cazul copiilor cu vârsta până la 3 ani) vor fi amendați. Noua sancțiune, care va fi aplicată de la sfârșitul acestei luni, se ridică la patru sau cinci puncte de amendă, adică până la 450 de lei, pentru „nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.” Obligația exista și până acum, dar nu și sancțiunea.

În ceea ce privește transportul public de persoane, de la noua prevedere este exceptată obligativitatea existenței dispozitivului special de fixare în scaun dacă minorul stă pe alt scaun decât cel din dreapta șoferului.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90