New Profesional Consult 930 x 122

pod

NU AM SCRIS DEGEABA! UN NOU POD ÎN POIANA LACULUI!

Nu am scris degeaba atenționând recent asupra situației podului prăbușit din comuna argeșeană Poiana Lacului: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/vai-de-capul-nostru-podul-din-poiana-lacului-zace-prabusit/. Prefectul de Argeș, Mihai Oprescu, a anunțat astăzi că în zonă au început lucrările pentru construirea unui pod provizoriu din metal și că au fost inițiate și procedurile pentru demolarea podului rupt și ridicarea altuia nou, definitiv, pe același amplasament.

Citiți și: Carambol lângă Pitești. O fetiță de 6 ani, dusă la spital

“Au fost demarate lucrările paralele pentru construirea unui pod provizoriu din metal, cu o rezistență de 30 de tone, dar și pentru un pod definitiv, care va înlocui construcția avariată. Înțelegem perfect nemulțumirea locuitorilor din Poiana Lacului, precum și a tuturor celor care sunt nevoiți să utilizeze rutele ocolitoare, însă doresc să transmit că o construcție de acest gen necesită o serie de timpi pentru obținerea unor autorizații, avize și proiecte de execuție, și, evident, pentru găsirea unor surse de finanțare. A fost alocată suma de 17 miliarde de lei vechi pentru realizarea celor două construcții. Totodată, pentru construcția definitivă s-a obținut certificatul de urbanism și a fost eliberată autorizația de demolare a vechiului obiectiv avariat, iar din estimările Secției de Drumuri Naționale Pitești podul metalic provizoriu va fi dat în circulație în maximum 3 săptămâni.”, a anunțat astăzi prefectul Mihai Oprescu.

Amintim că duminică mai mulți locuitori ai comunei Poiana Lacului au protestat, cerând urgentarea construirii unui alt pod: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/s-au-saturat-sa-astepte-o-parodie-de-protest-la-podul-prabusit-de-la-poiana-lacului/.

Citiți și: 800 000 € pentru un pod deosebit de important, nerefăcut de 10 ani!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90