930 x122 grota rece

Arges

O COMISIE VA STABILI CAUZA INCENDIULUI DE LA HOTEL

La locul incendiului de la hotelul Posada Vidraru se mai află acum pentru supraveghere doar două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Arges, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență. După ore bune, 12 potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat.

Citiți și: Argeș. Panică uriașă! Pompierii au intervenit de urgență!

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de peste 500 de mp la acoperișul și mansarda hotelului, mai precizează ISU Argeș.

Potrivit aceleiași surse, în cursul zilei de astăzi o comisie mixtă se va deplasa la fața locului pentru a cerceta și a stabili cauza probabilă a producerii incendiului.

Citiți și: Incendiu violent, cu victimă, în Argeș. S-a făcut scrum

Amintim că ieri după-amiază un incendiu a cuprins mansarda și acoperișul hotelului Posada Vidraru, din comuna argeșeană Arefu, de pe Transfăgărășan, de pe lacul de acumulare Vidraru. Inițial la faţa locului s-au deplasat 5 autospeciale de Pompieri cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD. Ulterior s-a acționat cu 10 autospeciale cu apă și spumă, un autocamion cu motopompe, două autoscări mecanice și o ambulanță SMURD, precum și cu aproximativ 60 de pompieri militari de la Detaşamentele Curtea de Argeş, Piteşti, Bradu şi Mioveni.

Din fericire, în hotel nu erau cazaţi turişti în momentul izbucnirii incendiului. În incintă se aflau doar angajații hotelului.

O angajată a hotelului, în vârstă de 27 de ani, s-a intoxicat cu fum și a fost preluată de ambulanța SMURD și transportată la spital.

Conform ISU Argeș, intervenția a fost dificilă din cauza posibilităților limitate de amplasare a autospecialelor, dar și a lipsei surselor de apă în zonă. Eforturile pompierilor militari au fost deosebite având în vedere condițiile date, suprafața mare de manifestare a incendiului și degajările mari de fum.

Deschis în toamna anului 2010 și construit în locul fostului Popas Casa Argeșeană, hotelul, de 3 stele, este situat la doar 200 de metri distanță de barajul Vidraru și îi aparține omului de afaceri Gheorghe Badea.

UPDATE: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș anunță că a fost stabilită cauza probabilă a incendiului: „După cercetarea la faţa locului, comisia mixta a stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului efectul termic generat de burlanul, coşul centralei termice pe combustibil solid, care era amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile și care, încingându-se, a aprins astereala acoperişului.

În urma incendiului au ars: acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 870 de mp, elemente de mobilier, articole textile, tâmplărie, instalaţii electrice, instalaţii de semnalizare incendii, pereţii din rigips, articole electronice şi electrocasnice de la mansardă şi etajele 3 şi 4.”, precizează ISU Argeș. (Foto: ISU Argeș)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3