New Profesional Consult 930 x 122

autorizaţie

OFICIAL: LICEE DE ELITĂ DIN PITEȘTI, FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE SECURITATE LA INCENDIU

Oficial: Licee de elită din Pitești, fără autorizație de securitate la incendiu. În bilanțul activității sale din 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș anunță că anul trecut a făcut 135 de controale la unitățile de învățământ din județ.

Citiți și: Pitești. O Honda – scrum după un accident grav în Centru, lângă ING BANK

“Au fost constatate 854 de deficienţe, dintre care 55 au fost soluţionate și 483 sancţionate cu 459 de avertismente și 24 de amenzi, în cuantum de 68.500 de lei.

În anul 2018 exigenţa manifestată pe timpul controalelor s-a reflectat prin cuantumul amenzilor, care a crescut faţă de anul precedent cu 44%”, informează ISU Argeș.

Citiți și: Argeș. Incendiu la o locuință!

Potrivit sursei citate, dintre cele 664 de clădiri din Argeș în care funcționează unități de învățământ:

-455 nu se supun autorizării de securitate la incendiu;

-209 se supun autorizării de securitate la incendiu (dintre care 115 au obţinut autorizaţie de securitate la incendiu, iar 94 sunt neautorizate).

“Pe timpul controalelor s-a acordat asistenţă tehnică și s-a urmărit, în principal, reducerea numărului obiectivelor de învăţământ care funcţionează fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, constându-se faţă de anul 2017 un progres cu 7% al clădirilor care s-au autorizat”, precizează ISU Argeș.

În ceea ce privește Piteștiul, la cererea publicației noastre, în toamna lui 2018 ISU Argeș a dat publicității lista unităților de învățământ din municipiu care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pe listă se aflau și Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” – sala multimedia, Colegiul Național ”Zinca Golescu” (foto) – corpul 2 și Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” – corpul A și corpul B. (AICI, subiectul pe larg).

Donaris 555×222

Comentarii

570×90 MAIA