930X122 MAIA

perchezitii

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. CAPTURĂ RECORD

UPDATE 2: 20 de persoane au obținut mandat de arestare pentru 30 de zile. Este vorba despre  cele 19 reținute ieri, iar un mandat a fost emis în lipsă pe numele lui Gheorghe Ilie, plecat în străinătate.

Citiți și: Ai fost implicat într-un accident? Ce trebuie să faci

UPDATE 1: Percheziții în Argeș. Captură record. 19 persoane, din cele 49 duse la audieri, au fost reținute pentru 24 de ore, transmite Poliția Argeș.

27 de autoturisme au fost indisponibilizate și 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline, 1.000 de franci elveţieni, aproximativ 270 de grame de bijuterii, precum și alte bunuri au fost ridicate de polițiştii din Argeș în urma perchezițiilor de azi dimineață. 49 de persoane au fost duse la audieri.

Citiți și: Adolescent atacat în magazin! A intervenit Poliția

Polițiștii argeșeni, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au făcut azi dimineață 32 de percheziţii domiciliare în județul Argeș și în București pentru probarea activităţii infracţionale a 23 de persoane bănuite de proxenetism.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal întocmit la nivelul Poliției municipiului Curtea de Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş. Au participat și luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Inspectoratului General al Poliției Române și de la serviciile pentru acțiuni speciale de la inspectoratele de Poliție din Argeș, Dâmboviţa şi Vâlcea.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate, în vederea dispunerii unor măsuri asiguratorii, 27 de autoturisme, 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline şi 1.000 de franci elveţieni, aproximativ 270 de grame de bijuterii și alte bunuri.

Totodată, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile şi documente şi înscrisuri cu valoare probatorie.

49 de persoane au fost duse la sediul Poliţiei municipiului Curtea de Argeş, pentru audieri.

Amintim că din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, suspecții ar fi racolat peste 40 de tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene.

Cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.

Din activitatea infracțională suspecții ar fi obținut peste 1.000.000 de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din Inspectoratul General al Poliției Române.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA