930×122 CUMPANA 5

arbori

PERCHEZIȚII AZI ÎN ARGEȘ (GALERIE FOTO)

După cum v-am informat, poliţiştii argeșeni de investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de colegii lor de la Serviciul Acţiuni Speciale („mascații”) și sub coordonarea prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, au făcut azi-dimineață 6 percheziţii în comuna argeșeană Pietroșani (la sediul unei societăţi comerciale – Andris SRL, la 3 puncte de lucru şi 2 domiciliare).

Citiți și: Argeș. Accident! A intrat cu mașina într-un stâlp

Revenim acum cu detalii, bilanțul acțiunii și fotografii de la fața locului.

Acţiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub acuzațiile de evaziune fiscală, tăiere ilegală de arbori, spălare de bani, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată cu privire la 29 de persoane și 7 societăți comerciale.

Citiți și: Spectacol inedit în Argeș

Persoanele sunt bănuite că în perioada anilor 2008-2012 ar fi tăiat ilegal aproximativ 30.000 de metri cubi de material lemnos cu ajutorul unor angajaţi din cadrul ocoalelor silvice private şi de stat, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat importante cantităţi de material lemnos fără a înregistra în contabilitate toate aceste operaţiuni, Tot în aceeaşi perioadă, în vederea disimulării provenienţei sumelor de bani obţinute din infracţiuni, persoanele ar fi introdus banii într-un circuit financiar prin achiziționarea de bunuri imobile şi mobile.

Bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu circa 4.000.000 de euro.

Poliția a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

În urma perchezițiilor, anunță Biroul de Presă al Poliției Argeș, 4 autoturisme și 9 autocamioane şi semiremorci au fost indisponibilizate, iar 2 puşti de vânătoare, 1 pistol, 8.000 de lei, precum şi documente şi înscrisuri – ridicate. 10 persoane au fost conduse la sediul din Pitești al Poliției Argeș pentru audieri.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache