930×122 POSADA 5

contrabandă cu arme

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ ÎNTR-UN DOSAR DE CONTRABANDĂ CU ARME

În această dimineață, polițiști ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Inspectoratul General al Poliției Române fac trei percheziții domiciliare la regimul armelor și munițiilor în municipiul București (o percheziție) și în județul Argeș (două percheziții, în municipiul Pitești și, respectiv, orașul Ștefănești).

Citiți și: Percheziții în Argeș. Angajatul unei primării a fost arestat

Acțiunea are loc în cadrul operațiunii Silencer 2020, în cooperare cu Poliția Germană, pentru scoaterea din circuitul ilegal a unor dispozitive interzise la deținere (amortizoare de zgomot), introduse în România prin contrabandă calificată.

Perchezițiile vizează posesori legali de arme de vânătoare, care au comandat prin colet poștal astfel de amortizoare, accesorii care sunt ilegale în România și folosite la braconaj.

Citiți și: Percheziții în Argeș: Două minore, puse să se prostitueze

Operațiunea se desfășoară împreună cu polițiști din IPJ Argeș și beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică și al luptătorilor S.I.A.S. din Inspectoratului General al Poliției Române. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90