Donaris 930 x 122

bcco

PERCHEZIȚII ÎN PITEȘTI! AFACERI SCANDALOASE LA SPITALUL JUDEȚEAN

UPDATE: Percheziții în Pitești! Afaceri scandaloase la Spitalul Județean. Cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.  

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Pitești și ofiţeri de poliţie judiciară ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Pitești au făcut astăzi şase percheziţii domiciliare în municipiul Pitești și în orașul Ștefănești pentru „destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în infracțiuni economico-financiare.”, după cum informează DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând din luna noiembrie 2012, trei persoane fizice (doi bărbați și o femeie) şi o societate comercială ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi funcționat până la sfârșitul lunii martie 2017 cu scopul delapidării cu consecințe deosebit de grave a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Potrivit DIICOT, în cadrul grupului infracțional organizat, doi dintre membri (ar fi vorba despre Cătălin Iordache și Nicolae Iordache, din Ștefănești, administratorii societății) și societatea comercială (ar fi vorba despre Rivertex Project din Ștefănești) au avut rolul de a pune la dispoziție contul deschis de această firmă la trezorerie pentru transferarea sumelor de bani delapidate, care urmau să fie retrase ulterior din conturile bancare ale societăţii de către cele două persoane – administratorii în drept și în fapt ai societăţii comerciale.

Cel de-al treilea membru al grupului infracţional organizat, femeia, economistă la Serviciul de contabilitate al spitalului (Amalia Dumitrașcu, potrivit unor surse neoficiale), ar fi avut rolul de a completa și de a determina persoanele responsabile din spital să semneze fără vinovăție ordine de plată cu denumirea unor societăți comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului și cu codul de identificare fiscală și contul IBAN al societăţii comerciale controlate de grupul infracțional, conform sursei citate.

DIICOT informează că din cercetări a rezultat că, în perioada 27 noiembrie 2012 – 30 martie 2017, economista Serviciului de contabilitate al Spitalului Județean de Urgență din Pitești ar fi completat 70 de ordine de plată cu denumirea unor societăți comerciale furnizoare ale spitalului și cu codul de identificare fiscală și numărul de cont care aparțin societăţii membrilor grupului infracţional. Aceasta ar fi determinat cu intenție ca persoanele din spital cu atribuții în semnarea ordinelor de plată să semneze fără vinovăție cele 70 de ordine de plată în baza cărora a fost transferată (traficată) suma totală de 3.988.688 de lei din contul deschis la trezorerie de către spital în contul societăţii.

Imediat după ce ar fi fost transferate fără drept de către spital spre contul firmei controlate de grupare, sumele ar fi fost retrase în numerar de către membrii grupării.

În cauză se fac cercetări față de cele trei persoane și societatea comercială sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.

În aceeași cauză se efectuează urmărirea penală in rem pentru infracțiunea de perturbare a funcționării sistemelor informatice: documentele care ar fi fost întocmite în fals și datele din acestea ar fi fost introduse în sistemul electronic de evidențe contabile al spitalului, lucru care ar fi dus la alterarea în mod grav a evidențelor și rezultatelor financiare ale unității spitalicești.

La sediul DIICOT Pitești urmează să fie aduşi cei trei membri ai grupului infracţional organizat pentru audieri. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. La acţiune au participat și jandarmi. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90