930 x122 grota rece

cluj

PITEȘTI: HOȚIE ONLINE! PRODUSE DE FIRMĂ CONTRAFĂCUTE

Peste 5.000 de produse contrafăcute, respectiv ceasuri, brățări, inele și pandantive, cu o valoare de piață estimată la peste 350.000 de euro, au fost ridicate de polițiștii din Cluj în urma a cinci percheziții făcute ieri la persoane bănuite de comerț online cu produse contrafăcute, potrivit Poliției Române. Un bărbat a fost reținut.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Polițiștii clujeni ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au făcut în acest caz cinci percheziții în municipiile Cluj-Napoca și Pitești. Perchezițiile au vizat locuințele unor persoane bănuite de contrafacerea unei mărci și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice, precum sediile firmelor pe care cei în cauză le administrează.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat aproape 4.000 de ceasuri și seturi de brățări, cercei, inele, pandantive și lănțișoare, de diferite mărci. De asemenea, au fost ridicate aproximativ 500 de huse de telefon, 240 de seturi de lentile de contact și peste 400 de genți de damă, portmonee, încărcătoare de telefon și alte bunuri. Au fost ridicate și unități centrale, laptop-uri, hard disk-uri, memorie externă, documente contabile și alte înscrisuri.

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

Din cercetări a reieșit că un bărbat de 27 de ani din Cluj-Napoca ar fi înființat site-uri web prin care ar fi promovat şi comercializat produse având însemnele unor mărci înregistrate, similare originalului ca finisaj, inscripții și design, fără a avea acordul proprietarilor de drepturi. Activitatea acestuia ar fi fost susținută și în Pitești. În urma percheziției făcută în Pitești la domiciliul unui bărbat, au fost ridicate bunuri dintre cele menționate. Clujeanul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La acțiuni au participat și specialişti criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române („mascații”). Acțiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3