930X122 MAIA

calatori

POLIȚIȘTII ARGEȘENI „VÂNEAZĂ” ȘOFERII BĂUȚI SAU DROGAȚI

Polițiștii rutieri argeșeni participă la acțiunea TISPOL TRUCK&BUS, aflată în curs, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere de orice fel a conducătorilor de autovehicule de transport de marfă și, respectiv, de transport de persoane.

Citiți și: Noul Cod Rutier vine cu amenzi usturătoare pentru șoferii care fac acest lucru

Autobuze, microbuze şi alte autovehicule de transport de persoane sau de mărfuri sunt oprite pentru control în perioada 22-28 iulie 2019, în cadrul acțiunii care se desfășoară conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene-TISPOL pentru prevenirea accidentelor produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către șoferii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor au în vedere respectarea de către șoferii profesioniști a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă și documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori ale operatorilor de transport.

Citiți și: Poliția face angajări! Recrutare extinsă!

În ceea ce îi privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor pentru transportul mărfurilor periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri argeșeni vor folosi cele două aparate pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive care au intrat recent în dotarea Poliției Județene.

De la începutul acţiunii, au fost date mai bine de 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.000 de lei, și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri aflați în teren nu se limitează la conducătorii auto profesioniști. De exemplu, pe DN 73, primul conducător auto oprit pentru control a fost un bărbat de 35 de ani din Câmpulung. Era băut: 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. A primit o amendă de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

PIZZERIA SAPORI 555 222
eurial 570×90