EcoMoto 930×122

franta

Pompierii argeșeni care au luptat cu flăcările în Franța revin acasă

Pompierii argeșeni care au luptat cu flăcările în Franța revin acasă

Citiți și: Alertă! Incendiu la un operator economic, în Argeș

Acţiunea pe care 77 de pompieri români au desfăşurat-o timp de o săptămână în Franţa s-a încheiat, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La acțiune au participat și pompieri din Argeș – detalii AICI

Citiți și: Trafic blocat! Alertă la o scară de bloc: Au intervenit pompierii

Conform sursei citate, salvatorii români au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franţei, în condiţii meteorologice deosebite, misiunile modulului RO-GFFF-V constând în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi protejarea locuinţelor aflate în vecinătate de posibile alte focare existente.

„Eforturile pompierilor militari români au fost susţinute de implicarea extraordinară a autorităţilor şi a voluntarilor din Franţa care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în ţara gazdă. Ajutorul pe care România l-a acordat autorităţilor franceze a fost în baza solicitării de asistenţă internaţională formulate de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, arată IGSU (foto).

O parte a modulului va reveni în ţară vineri, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, iar ceilalţi salvatori, împreună cu tehnica de intervenţie, vor ajunge în ţară pe cale terestră.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90