930×122 CUMPANA 5

franta

Pompierii argeșeni care au luptat cu flăcările în Franța revin acasă

Pompierii argeșeni care au luptat cu flăcările în Franța revin acasă

Citiți și: Incendiu de amploare. Mănăstire în flăcări

Acţiunea pe care 77 de pompieri români au desfăşurat-o timp de o săptămână în Franţa s-a încheiat, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La acțiune au participat și pompieri din Argeș – detalii AICI

Citiți și: Argeș. S-a izbit cu mașina de un copac!

Conform sursei citate, salvatorii români au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franţei, în condiţii meteorologice deosebite, misiunile modulului RO-GFFF-V constând în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi protejarea locuinţelor aflate în vecinătate de posibile alte focare existente.

„Eforturile pompierilor militari români au fost susţinute de implicarea extraordinară a autorităţilor şi a voluntarilor din Franţa care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în ţara gazdă. Ajutorul pe care România l-a acordat autorităţilor franceze a fost în baza solicitării de asistenţă internaţională formulate de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, arată IGSU (foto).

O parte a modulului va reveni în ţară vineri, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, iar ceilalţi salvatori, împreună cu tehnica de intervenţie, vor ajunge în ţară pe cale terestră.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

New Profesional Consult 570×90