EcoMoto 930×122

copii

PREȘEDINTELE DE PIATRĂ – IOHANNIS, PRIMA REACȚIE ÎN CRIZA BEBELUȘILOR

În urmă cu puțin timp președintele Klaus Iohannis a avut prima sa reacție publică în cazul bebelușilor din județul Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU). Reacția a fost nu din propria lui inițiativă, ci ca răspuns la întrebările unor jurnaliști acreditați la Palatul Cotroceni.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

„M-am informat, fiindcă tema mă preocupă. Am avut chiar două discuții cu domnul ministru al Sănătății și aștept în continuare să primesc un raport pe această temă. Urmăresc cu aceeași îngrijorare cu care urmăriți și dumneavoastră evoluția și sper ca autoritățile competente să își facă treaba bine și să găsim toate răspunsurile.”, a spus președintele.

Întrebat dacă este mulțumit de modul în care Guvernul Cioloș și autoritățile în general au gestionat criza bebelușilor, președintele a afirmat: „În acest moment este prematur să vă dau un răspuns ultimativ. Repet, mă preocupă, mă interesează și urmăresc cu atenție și, recunosc, cu un pic de îngrijorare evoluția.”

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Klaus Iohannis a ieșit să vorbească de la pupitrul Palatului Cotroceni pentru a anunța că i-a retras Ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes și o vizită pe care o va face în Israel și Palestina. Deși criza bebelușilor este principala temă de dezbatere publică, subiect care a provocat și provoacă multă emoție, durere și îngrijorare, președintele românilor a abordat tema doar în urma întrebărilor care i-au fost adresate de jurnaliști și foarte succint. Foarte succint și fără pic de empatie față de părinții din Argeș ai celor trei fetițe cu SHU care au murit, cărora nu le-a adresat niciun cuvânt. (Foto: evz.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90