930×122 CAPRA 5

amenda

PROIECT: NOI REGULI DURE PENTRU ȘOFERII PRINȘI LA VOLAN CU TELEFONUL ÎN MÂNĂ

Proiect: Noi reguli dure pentru șoferii prinși la volan cu telefonul în mână.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege cu privire la interzicerea în timpul șofatului a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (de exemplu: tablete).

Totodată, pentru nerespectarea acestei norme de conduită se vrea introducerea unei noi sancțiuni de 9-20 de puncte-amendă (clasa a IV a) şi de 6 puncte de penalizare.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

În plus, sancțiunea cu amendă le va fi aplicată, potrivit proiectului, și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere (de exemplu: bicicliști).

Având în vedere gradul de pericol al faptei, motivează inițiatorul, pe lângă amendă “se va aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule”.

Dacă vor fi adoptate, noile modificări legislative vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Pe perioada celor 60 de zile, Poliția Rutieră va desfășura activități de informare a participanților la trafic cu privire la aceste modificări. AICI puteți citi proiectul integral.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3