930 x122 grota rece

concediu

PROIECT: NOI ZILE LIBERE PLĂTITE

Proiect: Noi zile libere plătite. Mai mulți parlamentari au inițiat o propunere legislativă pentru modificarea și completarea legii concediului paternal.

Citiți și: Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Potrivit propunerii, „tatăl are dreptul la un concediu paternal de 7 zile lucrătoare în cazul nașterii unui singur copil, respectiv de 10 zile lucrătoare în cazul unei nașteri multiple”.

„În situația în care tatăl copilului a obținut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal se majorează cu 10 zile lucrătoare în cazul nașterii unui singur copil, respectiv cu 15 zile lucrătoare în cazul unei nașteri multiple”, precizează inițiatorii.

Citiți și: Modificare fără precedent! Concediul de creștere a copilului, scurtat

Legea actuală prevede că durata concediului paternal este de doar 5 zile lucrătoare și poate fi extinsă cu încă 10 zile lucrătoare dacă tatăl copilului a absolvit cursuri de puericultură.

„Indemnizația pentru concertul paternal este egală cu salariul corespunzător perioadei respective și se plătește din fondul de salarii al unității pentru primele 5 zile, respectiv din Fondul național unic de asigurări sociale pentru celelalte zile”, se arată în propunerea legislativă.

AICI puteți citi propunerea legislativă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90