Donaris 930 x 122

angajati

PROPUNERE: VOUCHERE DE VACANȚĂ ȘI PENTRU ANGAJAȚII DIN PRIVAT

Propunere: Vouchere de vacanță și pentru angajații din privat. Propunerea vine din partea unui parlamentar al Puterii, care spune că de voucherele de vacanță ar trebui să beneficieze și angajații din mediul privat, nu doar salariații de la stat, atât unii, cât și alții, în limita unui plafon al venitului salarial.

Citiți și: Apar trei tipuri noi de vouchere pentru români!

„Există ministere cu bugete generoase, care şi-au permis acordarea voucherelor, şi există administraţii locale care nu şi-au permis acest lucru. A beneficia de voucher de vacanţă un bugetar cu un venit de 10-20.000 de lei şi a nu beneficia un bugetar sau un angajat din mediul privat cu salariu minim pe economie este profund nedrept. Această abordare vine în contradicţie chiar cu ideile de bază ale programului: sprijinirea sectorului turistic naţional şi deschiderea României către toţi românii.”, consideră inițiatorul propunerii, deputatul Daniel Olteanu.

Rămâne de văzut dacă propunerea va fi însușită de Guvern, prin Ministerul Turismului.

Citiți și: Vouchere de 1.900 de euro în 2024! 

Amintim că Ministerul Turismului a decis ca angajații de la stat să primească vouchere de vacanță și anul viitor (subiectul pe larg, AICI).

Valoarea unui voucher de vacanță este de 1.450 de lei. Voucherele pot fi folosite numai în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, precum şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

În prezent, vouchere de vacanță primesc angajații din sistemul public și angajații din cadrul companiilor cu capital majoritar de stat.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90