930×122 CAPRA 5

dsu

RAED ARAFAT, DOCUMENT IMPORTANT PENTRU ARGEȘ

La sediul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a avut loc semnarea protocolului cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România.

Citiți și: Argeș: Misiune de salvare dramatică în munți: Ce s-a întâmplat cu turiștii

Documentul a fost parafat de dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului, și de Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani. Responsabil pentru derularea protocolului este Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș.

Protocolul va asigura cadrul legal de interoperabilitate a serviciilor de salvare montană pentru intervenții în caz de avalanșe de persoane rătăcite sau dispărute, prin crearea unei baze de date a tuturor unităților canine de intervenție, astfel încât să se acționeze cu promptitudine în funcție de zona de acțiune. De asemenea, prin DSU vor putea fi accesate fonduri în vederea dotării cu autoutilitare și GPS-uri speciale a unităților canine.

Citiți și: Alertă în Argeș! Turiști blocați pe munte!

Reprezentanții Salvamont Argeș și ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani au prezentat modul de pregătire și de evaluare a unităților canine de intervenție în avalanșe, proiect implementat la nivel național de Salvamont Argeș, în urma colaborării cu regiunea franceză Savoia.

Secretarul de stat Raed Arafat i-a felicitat pe cei doi și le-a oferit medalia aniversară a DSU pentru succesul acestui proiect și pentru operativitatea cu care au acționat în intervențiile montane.

Amintim că luna trecută Ion Sănduloiu a anunțat că autorităţile centrale intenționează să cumpere trei elicoptere pentru intervenţii montane, elicoptere care vor avea şi echipaje canine. Un astfel de elicopter va survola şi zona munţilor din Argeş. „Pentru zona Argeş va fi cu siguranţă un elicopter. Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului sunt cei mai abrupţi şi cei mai dificili munți din România.”, a explicat şeful Serviciului Public de Salvamont Argeş.

HerasMed (555 x 222 px)
HerasMed (570 x 90 px)