New Profesional Consult 930 x 122

anvelope

RECOMANDĂRI DE LA POLIȚIA RUTIERĂ

Având în vedere codul galben emis de ANM http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/cod-galben-de-ninsori-vant-si-frig/, pentru prevenirea accidentelor grave sau a blocajelor pe șosele Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române le recomandă șoferilor să evite deplasările în zonele care se vor afla sub avertizarea meteo.

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Totuși, dacă deplasările chiar nu pot fi amânate șoferii trebuie să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi la situaţia meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

Șoferii trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. De aceea Poliția recomandă prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire. (Foto: Arhivă)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3