930 x122 grota rece

calculator

calculator

Regiunea Sud Muntenia, ultima la procentul de gospodării cu calculator

Institutul Național de Statistică a furnizat astăzi informații despre gradul de „computerizare” pe fiecare regiune de dezvoltare în parte din România.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

Potrivit statisticienilor, la această oră în 55, 8% dintre gospodăriile din întreaga țară există cel puțin un calculator cu acces la internet. După cum era de așteptat, datele confirmă și din acest punct de vedere diferențele dintre mediul urban și cel rural, diferențe în favoarea primului: 69, 8% dintre gospodăriile din municipii și orașe au computer, în timp ce la țară procentul se ridică la doar 37, 5%.

Pe regiuni, cea mai bine „dotată” este București-Ilfov, acolo unde 74, 3% dintre gospodării au calculator.

Citiți și: Cutremur într-o zonă mai puțin obișnuită!

La coada clasamentului se situează regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, regiune din care face parte și Argeșul, alături de Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași. Procentul gospodăriilor cu calculator este în Sud Muntenia de numai 49, 6%. Cum statisticile date publicității sunt pe regiuni, iar nu și pe județe, nu știm care dintre cele 7 județe ce alcătuiesc Sud Muntenia trag în jos media regiunii. În subsolul topului, imediat după regiunea noastră se află Nord-Est, cu un procent de 50, 3%.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3