EcoMoto 930×122

biserica

Reguli noi pentru mersul la biserică

Reguli noi pentru mersul la biserică.

Citiți și: Noi reguli pentru cei ce stau la bloc!

Regulile privind accesul credincioșilor în biserică au fost modificate. Astfel, pentru fiecare dintre aceștia trebuie asigurată de acum o suprafață mai mică decât înainte, de cel puțin un metru pătrat, iar distanța minimă obligatorie dintre participanți se micșorează și ea și trebuie să fie de un metru.

Ordinul comun al Ministerului Sănătății (MS) și al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) nr. 1.747/124/2021 modifică atât suprafața minimă obligatorie pentru fiecare persoană aflată în interiorul lăcașelor de cult, cât și distanța dintre participanții la slujbe sau adunări religioase.

Citiți și: Ce a pățit un interlop din Argeș în biserică? Voia să se însoare cu fiica fostei iubite

În rest, măsurile de igienă și distanțare rămân aceleași, după cum urmează:

-accesul credincioșilor în biserică se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum un metru pătrat pentru fiecare persoană și o distanță de minimum un metru între persoane;

-nu se permite accesul în biserică persoanelor care au simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură);

-dezinfectarea mâinilor la intrarea în biserică, cu dezinfectant pus la dispoziție de reprezentanții bisericii respective;

-purtarea măștii de protecție în interiorul lăcașului de cult;

-plasarea, la loc vizibil, a anunțurilor referitoare la regulile de distanțare fizică și de igienă;

-dezinfectarea, o dată la patru ore, a obiectelor și suprafețelor atinse (scaunele, mânerele ușilor etc);

-în cadrul ritualurilor religioase în care se folosesc obiecte de cult cu care credincioșii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • obs. pitestean spune:

    Aceste masuri sunt doar pe hartie ca si precedetele. Realitatea din teren este alta: nu exista distantare in biserica, masca este de cele mai multe ori in buzunar sau sub barba. Merg Duminica de Duminica la biserica si va pot spune ca la unele biserici unde preotii sunt exigenti 90% din oameni o poarta iar in cele in care nu le pasa sau vor sa fie cat mai multi prezenti nu le atrage atentia procentul celor care o poarta fiind de 25%!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90