930×122 CAPRA 5

alina mărtau

Renumitul medic Martău: “Suprasolicitarea UPU de la “Județean” poate întârzia actul medical”

Alina Mărtău, medic primar medicină de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, trage un nou semnal de alarmă cu privire la situația sistemului medical din Argeș.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

În acest sens, medicul readuce în atenție faptul că Urgențele de la “Județean” sunt sufocate de numărul mare de cetățeni care ajung aici, deși sunt și alte unități medicale în județ care ar putea prelua măcar cazurile mai puțin grave, detalii AICI

În urmă cu puțin timp, medicul a făcut pe pagina sa de Facebook o postare în care arată cum ambulanțele stau la coadă pentru a lăsa pacienți la Urgențe, generând, astfel, aglomerare și presiune extremă pe personalul de la Urgențele de la “Județean”.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu bărbatul înjunghiat azi-noapte, lângă Poliție

“Spitalul Județean… 7 ambulanțe în așteptare… ora 18.30.

Intrarea în gardă este sub semnul întrebării… de ce ambulanțele și SMURD-ul aduc toți pacienții numai aici, știind că mai există un spital de urgență care poate primi bolnavii (n.r. Spitalul Militar fin Pitești)?


Este dorința pacienților, este un dispecerat care nu orientează ambulanțele, este vina Spitalului Județean care are toate specialitățile în gardă, este lipsa dotării cu medicamente a salvărilor (excepție medicație de urgență)… ce este?
Suprasolicitarea UPU îngreunează colaborarea cu pacienții, poate întârzia actul medical sau poate afecta sănătatea personalului medical.

Consider necesară o reevaluare a orientării pacienților și spre celelalte spitale de urgență, nefiind deontologic să supraaglomereze un singur spital.
Sănătatea este importanta pentru toți, deci hai să fim înainte de orice OAMENI!”, este apelul pe care îl face renumitul medic.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90