930×122 CAPRA 5

alina mărtau

Doctora Mărtau de la Urgență : „Dacă sufocăm un spital, e bine?”

Alina Mărtau, medic primar medicină de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește criza medicală din spitalele din județul Argeș.

Citiți și: Două femei de 94 și 95 de ani s-au reîntâlnit după 15 ani la… Urgență

Aceste neajunsuri din sistemul medical, împreună criza creată de pandemia de COVID-19, duc la supraaglomerări în unitățile de urgență.

Dintre toate spitalele din județ, doar Spitalul Județean de Urgență Pitești beneficiază de mai multe linii de gardă, având posibilitatea de realizare a investigațiilor amănunțite.

Citiți și: Apel DISPERAT al medicului Alina Mărtău: Situația este critică la Urgența din Pitești!

MESAJUL MEDICULUI ALINA MĂRTAU

„Cam așa stăteau ieri ambulanțele cu pacienți la spital …așteptau să se elibereze un loc la urgență pentru a preda bolnavul. Erau multe și nu puteau să meargă la alte unități medicale, pentru că cele mai multe din județ nu au posibilitatea de investigații (laborator, radiologie, CT..) sau nu au medici specialiști de gardă.

Existând aceste neajunsuri medicale, este evident că se supraaglomerează urgențele, ceea ce duce la creșterea timpilor de așteptare. O parte dintre pacienți sunt covid pozitiv, aceștia necesitând o alta abordare, deoarece pe lângă urgența existenta se suprapune și infecția covid .

De aproximativ 2 ani spitalele declarate covid nu au posibilități de investigare, iar pacienții sunt trimiși în UPU și ulterior, cu analize și examen radiologic sunt redirecționați la spitalele care dispun de locuri libere.

Fiecare pacient e unic, cu patologie diferită și merită o atentă examinare, dar dacă sufocăm un singur spital, e bine?

Cred că este momentul să se remedieze cauzele existente, pentru a putea oferi fiecărui pacient timpul necesar.

Cu toții putem deveni posibili pacienți și cred că ne dorim servicii medicale la standarde ridicate, dar în condițiile în care multe spitale nu beneficiază de anumite linii de gardă (lipsa anesteziști, cardiologi, chirurgi, neurologi, etc ), un singur spital județean este prea puțin pentru un număr mare de pacienți.

Viața are prioritate! Să fiți sănătoși!”, a fost mesajul medicului Alina Mărtau, postat în urmă cu câteva momente, pe pagina oficială de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Mărtau

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90