NOR CURIER 930X122

alina mărtau

Apel DISPERAT al medicului Alina Mărtău: Situația este critică la Urgența din Pitești!

Apel DISPERAT al medicului Alina Mărtău: Situația este critică la Urgența din Pitești!

Citiți și: Două femei de 94 și 95 de ani s-au reîntâlnit după 15 ani la… Urgență

Un strigăt de ajutor din inima sistemului medical

Dr. Alina Mărtău, medic primar în medicina de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, atrage atenția asupra unei situații alarmante în cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) Pitești.

Cu un număr record de 60.000 de prezentări, situația actuală depășește cu mult capacitatea și resursele personalului medical.

Citiți și: Pitești. Revolta medicilor de la UPU: „Adevărul trebuie spus!”

Condiții de lucru sub standarde

Conform legislației, la un astfel de volum de pacienți, ar trebui să lucreze șase medici pe tură.

În realitate, unitatea funcționează cu doar doi, rar trei medici. Aceștia se luptă să facă față cererii crescute, adesea cu riscul sănătății proprii.

Starea de epuizare a personalului este evidentă și, după cum spune Dr. Mărtău, „nu interesează pe nimeni”.

Impactul asupra pacienților

Pentru cei care nu se confruntă cu urgențe ce le pun viața în pericol, timpul de așteptare pentru triaj se va mări semnificativ.

Dr. Mărtău subliniază că pacienții cu afecțiuni mai puțin grave ar trebui să se adreseze medicului de familie, policlinicii sau Spitalului Militar, lăsând UPU să se concentreze pe cazurile critice.

Un apel la responsabilitate

Medicul face un apel către publicul larg să înțeleagă importanța prioritizării cazurilor în UPU și să respecte rolul acestei unități pentru a asigura accesul la tratament celor care au cu adevărat nevoie de îngrijiri urgente.

Nevoia de schimbare

Pentru a oferi servicii medicale de calitate și a salva vieți, este esențial ca medicii să fie apți, neepuizați și profesioniști. Dr. Mărtău subliniază necesitatea unei schimbări în sistemul medical pentru a asigura condiții de lucru adecvate și a proteja sănătatea atât a pacienților, cât și a personalului medical.

Concluzie: O luptă pentru viață

Mesajul Dr. Alina Mărtău este unul clar: viața merită trăită! Iar pentru asta, sistemul medical trebuie să se adapteze și să răspundă nevoilor reale ale pacienților și ale medicilor. Este un apel la acțiune și responsabilitate, nu doar pentru autorități, ci și pentru fiecare membru al comunității.

Iată tot mesajul vestitului medic făcut public cu puțin timp în urmă:

„Astăzi UPU Pitești a ajuns la 60 000 de prezentări!!!!

Conform legislației în vigoare la acest număr de prezentări TREBUIE sa lucreze 6 medici pe tură, în prezent fiind doar 2, rar 3 medici ce cu greu fac față, adesea cu riscul afectării stării personale de sănătate.

Epuizarea personalului este evidentă, dar aceasta stare nu interesează pe nimeni.

Pentru cei care nu reprezintă urgențe care să le pună viața în pericol, timpul de așteptare în triaj se va mări considerabil (cefalee de 1 luna, stări anxioase în tratament psihiatric, diaree de 1 săptămână, etc), mai ales că astfel de pacienți au la dispoziție medicul de familie, Policlinică sau Spitalul Militar.

Ar fi bine sa oprim avalanșa de doritori de investigații în UPU și să lăsăm culoar liber pentru cei a căror suferință necesita într-adevăr tratament în spital. Oricând fiecare poate deveni urgență, deci trebuie să fim conștienți că un act medical benefic pacientului, îl salvează.

Pentru a fi sănătoși ne trebuie medici apți , neepuizati și profesioniști.

Viața merita trăită!”, încheie medicul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Mihai spune:

    Săracii medici nu mai știu pe unde să bage șpăgile,sunt foarte obosiți. Nu te bagă nimeni în seamă până nu dai câteva milioane. Probabil nu le mai trebuie bani au nevoie de concedii să poată să-i cheltuiască ca trece viața pe lângă ei și rămân milioanele de euro. Nu ai bani sau relații mori cu zile nu te bagă nimeni în seamă,asa ca nu va mai văitați ca sunte-ti plini de șpăgi și va doare în fund de oamenii care plătesc zeci de ani CASS

  • Gheorghe spune:

    La dispensare medici de familie ar trebui să facă de garda pt ca au un program de 4 / 5 ore și după nui mai interesează de pacienți.

  • Andrei spune:

    Și eu am supărările mele dar viața i mi mai arăta ca nu am dreptate mereu. Din păcate am ajuns la urgențe de câteva ori în ultimii 5 ani și pot confirma ca nimeni nu a vrut să ia nici o atenție din partea mea , mai mult am fost și certat puțin , faptul ca nimeni nu a luat nici măcar o ciocolată M a dus la o stare de teamă , în camera de triaj din păcate lucrurile stau prost pentru ca am văzut și oameni care erau acolo de parcă erau la medicul de familie. Viața are prioritate dar egoismul o pune în pericol pe a altora.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90