930 x122 grota rece

bugetari

Salariile bugetarilor vor fi tăiate! Guvernul a luat o nouă decizie

Salariile românilor ar putea fi mai mici! Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că este posibil ca bugetarii să primească salarii mai mici, deoarece trebuie acoperită gaura bugetară de 20 de miliarde de lei.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

Bugetarii ar putea primi salarii mai mici

Marcel Boloș a precizat că se discută despre o reducere a sporurilor bugetarilor la un plafon de doar 20% din fondul total al salariilor, în cadrul unei reforme a salarizării, cuprinsă în PNRR. Acesta susține că plafonul se aplică la fondul total al salariilor și nu la salariul de bază.

Pe legea salarizării și pe ceea ce înseamnă această negociere pentru acest plafon, va trebui să avem foarte bine fundamentate circumstanțele obiective.

Citiți și: O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

Dacă aplicăm la fondul total de salarii cei 20%, înseamnă că avem o limită maximă a fondurilor pe care le alocăm pentru sporuri.  Acest lucru îl așteaptă toți bugetarii. Din 50% sau 80% sporuri să revii la plafonul de 20%, toată lumea înțelege acest lucru și se așteaptă la această reducere a plafonului maxim”, a menționat ministrul.

Marcel Boloș, declarații despre salarii

Marcel Boloș, declarații despre salarii

Noi ajutoare pentru categoriile vulnerabile

Marcel Boloș a anunțat și un nou ajutor din partea statului. Acesta va fi acordat persoanelor care fac parte din categoriile vulnerabile. Este vorba despre bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea electrocasnicelor necesare.

Conform unor estimări oficiale, numărul persoanelor eligibile ar putea ajunge la aproximativ 220.000. Banii ar urma să fie distribuiți începând cu data de 1 septembrie 2023. Mai mult, valoarea voucherelor va ajunge la 200 de milioane de euro.

Românii vor primi câte două vouchere a câte 4.000 de lei. Primul va fi un voucher va putea fi folosit pentru achiziționarea echipamentelor electrocasnice, iar al doilea voucher va putea fi folosit pentru repararea locuinței.

Tot în cadrul declarațiilor sale, Marcel Boloș a vorbit despre măsurile de austeritate care sunt pregătite de Guvern. Schimbările vor fi luate urgent pentru a acoperi gaura bugetară în valoare de 20 de miliarde de lei. Acesta a menționat că măsurile au fost propuse de către Banca Mondială, iar Guvernul va decide în ce fel vor fi acestea respectate, dar și care vor fi aplicate.

„Tipurile de măsuri pentru recalibrarea în sistemul fiscal se regăsesc în documentația și analiza pe care a făcut-o Banca Mondială pentru sistemul nostru fiscal, unde această măsură de impozitare progresivă se regăsește”, a menționat oficialul.

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Goliatt22 spune:

    o cretinatate care se răsfrânge asupra omului de rând. muncitorul de rând din sistemul bugetar are cel mult 25 % spor de vechime, dar smecherii din birouri au spor de cablu ,spor de tastatură ,spor de scaun,spor de geam ,… ,care în total fac 500% în plus la salarii. de ce să le iei muncitorilor sporul de vechime și de grupă ,sporuri câștigate, dar tăiate abuziv,iar la magistrati ,doctori , primari și alții ca ei, nu se atinge nimeni. în România nu mai este democrație ci IDIOCRATIE…

  • Mihu spune:

    Romanul o duce bine.Nu mai iese in stradă stă cuminte ii da ajutor de la UE și trăiește ,card de energie,merge și așa ,ceva ajutor social,e bine.Dar dm. Bolos de ce nu taie pensiile speciale,alea ălui Rareș Bogdan dar vin alegerile și poate se trezește și Romania

  • R spune:

    Oare cat va mai fi condusă România de idioți? Bun, tăiem sporuri ( oricum erau exagerate) și dăm carduri de ajutorare. Tăierile se fac de la cei care merg la lucru și fac ceva( cat de cât) și dăm la cei care așteaptă in cârciumă ajutorul social . Bravo politicienilor, v-ați asigurat masa de votanți.

  • Canea spune:

    Un nesimțit de ce trebuie să ni se taie din sporuri la bugetari.Marcel Boloș ai putea timp de 1 lună cu 3500leii,din care să plătești facturile și să ai 2 copii la școală?Ce ne interesează pe noi de gaura de la buget,ați făcut-o voi că ați furat și aveți salarii și beneficii imense.

  • Miriam spune:

    Mai nesimtitilor ce salarii sa tăiați?Si asa sunt salarii de mizerie .După 25 ani vechime in sistemul bugetar cum sa te descurci cu 3400 ron si din ăștia sa mai luati 20 la sută?Rusineeeeee

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90