New Profesional Consult 930 x 122

anaf

Samsarii de mașini, sub lupa Fiscului

Samsarii de mașini, sub lupa Fiscului

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Recent s-a încheiat un protocol, între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Registrul Auto Român (RAR), pentru transferul de informații despre persoanele fizice și juridice care cumpără mașini second hand din Uniunea Europeană (UE). Astfel, RAR a anunțat că deja implementează acest protocol la toate reprezentanțele sale.

Acest transfer de date este aplicat în toate reprezentanțele Registrului abia din 25 iulie 2022.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

„Începând cu data de 25 iulie 2022, RAR aplică prevederile OUG 120/2021, în baza căreia a fost elaborat protocolul încheiat cu ANAF, pentru autovehiculele utilizate care provin din state membre UE și pentru care se solicită eliberarea cărții de identitate a vehiculului (CIV) în vederea înmatriculării în România. Astfel, RAR eliberează CIV doar achizitorului intracomunitar, adică persoanei fizice sau juridice care a dobândit autovehiculul dintr-o țară membră UE și care este menționată în documentele de achiziție.

Pe lângă certificatul de înmatriculare, achizitorul intracomunitar (sau împuternicitul legal al acestuia) va trebui să prezinte și documentele de achiziție intracomunitară (de exemplu, factură sau contract de vânzare-cumpărare). Reprezentanții RAR se asigură că solicitantul activității este fie achizitorul intracomunitar, fie împuternicitul acestuia”, scrie în anunțul RAR.

Totodată, în baza protocolului, RAR transmite la ANAF, înainte să elibereze cărțile de identitate, toate documentele pe care le primește de la persoanele care cumpără mașini second hand din UE. În baza procedurii, ANAF poate bloca timp de cinci zile eliberarea CIV.

Măsura a fost introdusă pentru a combate fraudele cu TVA.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Andrei spune:

    In sfârșit după 15 ani in care nici o mașina care a intrat in România nu a plătit TVA au reușit da facă ceva. Dar stați liniștiti ca vor aduce mașini pe firme de Bulgaria Ungaria etc și tot nu se va plăti nimic 🤣🤣🤣

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90