EcoMoto 930×122

reguli

Schimbare RADICALĂ! Puștii vor putea avea permis de la 17 ani!

Comisia Europeană propune modernizarea normelor privind permisele auto.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Una dintre propuneri se referă la introducerea permisului de conducere digital, valabil în întreaga Uniune Europeană.

De asemenea, noile norme propuse vizează şi tinerii şoferi, care vor putea să dobândească experiență prin intermediul unui sistem de conducere acompaniată.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Concret, permisul auto ar putea fi obţinut începând cu vârsta de 17 ani, însă tinerii vor putea şofa singuri doar după împlinirea vârstei de 18 ani, notează Observatornews.ro.

Pentru conducătorii auto începători ar putea fi introdusă o perioadă de probă de cel puțin doi ani.

Vă reamintim că, în prezent, tinerii pot conduce de la 16 ani în România, în anumite condiții. Soluția legală prin care pot face asta este ca aceștia să fie posesorii unor autoturisme care nu pot depăși 50 km/h. Subiectul pe larg, AICI: Tinerii pot conduce de la 16 ani în România, fără permis.

Totodată, Comisia propune toleranţă zero pentru conducerea sub influența alcoolului, dar şi extinderea domeniului de aplicare a infracțiunilor rutiere.

Potrivit sursei citate, ar putea fi considerate infracțiuni: nemenținerea unei distanțe suficiente în raport cu vehiculul din față; depășirea periculoasă; parcarea periculoasă; traversarea uneia sau mai multor linii albe continue; conducerea pe sens interzis sau utilizarea unui vehicul supraîncărcat.

În cazul unor infracţiuni rutiere, şoferii ar putea primi interdicţie de a conduce la nivelul întregii Uniuni Europene.

Toate aceste propuneri urmează să fie examinate de Parlamentul European și de Consiliu.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90