NOR CURIER 930X122

bani

Se dau 1.000 de lei de la stat! Cine poate primi banii

Vești bune pentru români! Se dau 1.000 de lei de la stat.

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

O hotărâre apărută în urmă cu câteva zile arată că au fost modificate regulile acordării ajutorului financiar de 200 de euro (1.000 de lei) destinat achiziției de calculatoare noi. Astfel, mai mulți tineri pot beneficia de banii de la stat.

Mai precis, s-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul ce se desfășoară de circa 20 de ani. În ziua de 11 mai a apărut și calendarul programului din acest an, care arată că persoanele interesate pot depune cererile până pe 22 mai.

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Cumpărarea calculatoarelor se va putea face între 21 august și 16 octombrie. Ulterior, lista nominală a beneficiarilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației. Publicarea se va face în ziua de 14 iunie. Depunerea contestațiilor se va putea face între 19 și 22 iunie.

Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se va face între 21 și 31 august. Cumpărarea calculatoarelor se va putea face între 21 august și 16 octombrie.

Cine poate cere acești bani

Amintim că regulile programului Euro 200 au trecut prin mai multe modificări. Astfel, a fost majorat plafonul de venituri ce permite participarea în program de la un venit brut pe membru de familie de 250 de lei, cât era înainte, la 500 de lei.

S-a modificat și configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se primește ajutorul financiar de la stat. Configurația minimă este următoarea:

-pentru desktop – procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB;

-RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB. Monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5“ și rezoluție minimum 1.920 x 1.080; tastatură, mouse optic; cameră web;

– pentru laptop, notebook, ultrabook sau dispozitivele echivalente – procesor cu minimum 2 nuclee; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; diagonală minimum 14“; rezoluție minimum 1.366 x 768; cameră web.

Trebuie menționat că sistemele achiziționate prin programul Euro 200 trebuie să aibă, în mod obligatoriu, și un sistem de operare licențiat, iar ajutorul bănesc se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90