EcoMoto 930×122

bicicliști

SE ÎNĂSPREȘTE CODUL RUTIER

Codul Rutier ar urma să fie modificat astfel încât conducătorilor de vehicule aflate în mișcare să le fie interzis nu doar vorbitul la telefon (exceptând dispozitivele de tip hands free), ci și ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Noua măsură este inclusă într-un proiect de ordonanță pentru modificarea Codului Rutier, pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se arată în proiect.

Citiți și: ”Benzinarii” nu se mai satură! Șoferi revoltați!

Interdicția ar urma să fie valabilă nu doar pentru șoferi, ci și pentru bicicliști și conducătorii altor vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere. Proiectul stipulează că este interzisă „ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia”.

AICI puteți citi proiectul integral de ordonanță pentru modificarea Codului Rutier.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90