EcoMoto 930×122

circulatie

ȘOFERI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA! POSIBILĂ SCHIMBARE MAJORĂ

Șoferi, vi se pregătește ceva! Posibilă schimbare majoră. La Senat a fost înregistrată o propunere legislativă pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului din anul 2002 cu privire la circulația pe drumurile publice.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Inițiatorii propun schimbarea modalității de calcul a punctului de amendă. Propunerea prevede ca în loc de salariul minim brut pe țară garantat, punctul de amendă să fie calculat în funcție de indicele social de referință (ISR).

„Un punct amendă reprezintă valoric 20% din indicele social de referință, stabilit prin hotărâre a Guvernului”, aceasta este modificarea propusă la Codul Rutier. Pentru anul 2018 ISR are o valoare de 500 de lei.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

În prezent, potrivit legii, punctul de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, fiind la această oră de 145 de lei (valoare „înghețată” de Guvern chiar dacă salariul minim ar urma să crească în curând).

Pentru ca schimbarea propusă să devină lege, trebuie ca Parlamentul să voteze favorabil, iar ulterior președintele țării să promulge noul act normativ.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3