New Profesional Consult 930 x 122

24edu

SOLUȚIA IT PROPUSĂ ȘCOLILOR DIN PITEȘTI ÎN PERIOADA SUSPENDĂRII CURSURILOR

După ce joi, în ședința extraordinară a Consiliului Local Pitești, consilierul Dumitru Tudosoiu (inspectorul școlar general al IȘJ Argeș) a venit cu propunerea alocării de la bugetul municipiului a unor sume pentru implementarea unor soluții de pregătire a elevilor din Pitești în perioada în care cursurile din unitățile școlare sunt suspendate din cauza coronavirusului, tocmai în ideea de a le oferi elevilor posibilitatea unor cursuri online astfel încât aceștia „să nu se decupleze de la programul de învățare”, viceprimarul Sorin Apostoliceanu, absent ieri de la ședință ca urmare a izolării sale la domiciliu, vine cu o soluție (temporar gratuită).

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Viceprimarul propune colaborarea cu o companie de IT care vrea să implementeze în Pitești sistemul de educație 24edu.

„Am căutat soluții și am ajuns până la urmă la cei de la firma i-Tom Solution, care, împreună cu Orange, au platforma educațională 24edu. Am discutat cu dânșii. Ei pot să ofere către școlile și liceele din Pitești, gratuit, până la sfârșitul anului școlar – pentru că este situație de criză și ei au înțeles foarte bine – această platformă de comunicare pentru teme, pentru comunicare, în așa fel încât să se desfășoare școala cum se poate.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Am vorbit și cu domnul consilier Tudosoiu, dânsul a fost de acord și probabil vom stabili detaliile. Trebuie semnat totuși un protocol între școli/ licee și firma respectivă”, declară pentru ePitești viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

Platforma 24edu este folosită de 342 de școli din România (dintre care peste 330 sunt școli publice).

Sunt înregistrați în platformă peste 4.400 de profesori, 66.000 de elevi și 45.000 de părinți.

În cadrul platformei 24edu este disponibil modulul de învățare online prin intermediul căruia profesorii pot susține lecțiile online.

Proiectul este creat pe curricula sistemului de educație din România.

Având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus, pentru susținerea lecțiilor online firma pune la dispoziția școlilor interesate modulul de învățare online, în mod gratuit, până la finalul anului școlar 2019-2020.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90