New Profesional Consult 930 x 122

polițe

SUNT VIZAȚI ȘOFERII. DECIZIE MULT AȘTEPTATĂ

UPDATE: Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu mai vrea să prelungească plafonarea RCA, anunțând că a elaborat un pachet de acţiuni pentru stabilizarea pieţei RCA după expirarea perioadei de plafonare a tarifelor.

Citiți și: Un nou indicator rutier pentru șoferii din România

În schimb, patronatele din transporturile rutiere avertizează că în cazul în care nu va fi decisă prelungirea până cel puţin pe 31 decembrie 2017 (interval de timp în care să fie adoptat un nou cadru legislativ pentru funcţionarea la parametri optimi a a pieţei asigurărilor), „vor fi reluate protestele la nivel naţional”.

Sunt vizați șoferii. Decizie mult așteptată. Tarifele la polițele RCA ar putea fi menținute la nivelul actual până către sfârșitul acestui an. Patronatele din transporturile rutiere cer amânarea cu 6 luni a datei de liberalizare a tarifelor RCA.

Citiți și: Schimbări majore în Codul Rutier! Se anulează permisul acestor șoferi

Data decisă pentru liberalizare este, vă amintim, 19 mai 2017.

Negocierile pentru obținerea prelungirii cu 6 luni a termenului ar urma să înceapă mâine, 14 martie 2017. Dezbaterile vor aduce față în față transportatori, asigurători și brokeri. Hotărârea, în cazul unui rezultat pozitiv al negocierilor, va fi luată de Guvern.

Șoferii se tem că liberalizarea va conduce la scumpirea tarifelor la polițele RCA.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3