930 x122 grota rece

arheologice

TEZAUR ARHEOLOGIC FURAT GĂSIT LA PERCHEZIȚIILE POLIȚIEI

În urma percheziţiilor de ieri, la care au participat și polițiști din Argeș, au fost ridicate 2.267 de monede arheologice, mai multe fragmente ceramice, vârfuri de suliţe din metal, un topor din bronz, un detector de metale, 6 unităţi de calculator, 1 laptop şi 3 tablete. 6 persoane au fost conduse la sediul Poliției Timiş pentru audieri, fiind acuzate de furt calificat, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Citiți și: Argeș. Un șofer aproape de comă alcoolică a făcut dezastru pe drum

Amintim că ieri poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General de Poliție, au făcut 15 percheziţii domiciliare în județele Timiş (8), Caraş-Severin (2), Prahova (2), Argeş (1), Constanţa (1) şi Vrancea (1) la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural. Acţiunea a vizat 11 persoane cu vârste între 30 şi 60 de ani bănuite că în perioada ianuarie 2013-aprilie 2014 ar fi deţinut şi comercializat pe internet piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural care ar fi fost găsite în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.. (Foto: Captură video Poliția Română)

Citiți și: Argeș. Tânăr mort în mașina condusă de un șofer de 19 ani, care era băut

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90