Donaris 930 x 122

consiliul local pitești

”Tigrii” usr-iști și pnl-iști din CL Pitești s-au transformat în pisoi!

Astăzi, 21 decembrie 2021, a avut loc ultima ședința din cadrul Consiliului Local Pitești din acest an. Au fost nu mai puțin de 80 de puncte pe ordinea de zi.

Citiți și: Piteșteni amendați pentru…relaxare. Oricine o poate păți!

Numeroase puncte ”pe bani mulți”, propuse de către primarul – Cristian Gentea, care de obicei erau discutate și paradiscutate în contradictoriu de către alianța formată din consilierii PNL și USR, pe de o parte, și cei de la PSD, pe altă parte, acum au trecut cu vot favorabil, cum trece ”gâsca prin apă”, cum s-ar spune!

Eram învățați că aceștia să întrebe, să se ”zbată” pentru cetățeni, pentru cheltuirea justificată a banilor de către Primărie… Eram, bine spus!

Citiți și: Viitorul Kaufland din Prundu, tot mai aproape de realitate!

Se vede cu ochiul liber că alianța PNL – USR de la Pitești a intrat la apă de frica a cea ce se întâmplă la ”Centru”, unde PNL și PSD au bătut palma pentru guvernare.

DECLARAȚIA LUI GORGHIU

Conform Alinei Gorghiu, noul președinte interimar al PNL Argeș, cele două partide (PNL și USR) vor merge în continuare – împreună la Pitești. Totuși, degeaba după cum veți vedea! (O)poziție contra PSD nu mai există, ci mai degrabă (o) înțelegere!

Declarația acesteia vine în contextul schimbării viceprimarului penelist, Gelu Tofan. Care Tofan, urmează să fie înlocuit cu un alt penelist ”de seamă”, din celebrul sondaj al fostului președinte PNL, Adrian Miuțescu.

Însă este un alt subiect la care voi reveni la timpul potrivit.

Întorcându-ne la ”tigrii” usr-iști și pnl-iști, aceștia și-au început mandatul dând cu pumnul în masă în CL Pitești, dorind să îi arate primarului Gentea cine are majoritate și cine este ”șeful”. S-au dezumflat rapid, din câte se pare! Nu i-a ținut mult! Și oamenii chiar își făcuseră speranțe…

 

ÎNCEPUTUL A FOST ”FURTUNOS”, PE PARCURS TRANSFORMÂNDU-SE ÎN ADIERE

Cine a urmărit ședințele de la începutul mandatelor consilierilor, de la sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021, știe despre ce vorbesc. Așadar, pentru a nu știu câtă oară, electoratul care a votat ”altceva”, adică USR, în primul rând, și mai apoi PNL, a luat un mare șut în fund!

Eu, cel puțin nu mă simt, n-am votat nici pe unii, nici pe ceilalți!

Dragi alegători/cititori, vi se pare că majoritatea care decide (a) în Consiliul Local până la urmă a schimbat ceva în Piteștiul nostru cel drag și scump?

Să ne înțelegem, majoritatea (deocamdată) este formată din consilierii PNL și USR (așa ziși ”tigrii”, acum simpli ”pisoi”).

Primarul, neavând de partea lui decât consilierii PSD și pe cei PMP, nu are majoritate în Consiliul Local. Majoritatea poate propune, primarul poate să nu fie de acord, dar majoritatea are voturi mai multe, poate adopta orice punct sau din contră, poate să nu adopte. E simplu!

ULTIMA ȘEDINȚĂ DIN ACEST AN

Aplecându-ne din nou către ședința de astăzi, am văzut un USR redus absolut la tăcere, care a votat tot fără să ridice nici măcar privirea. ”Haiduci”, ce să mai!

Curajul consilierilor conduși de viceprimarul Mihăilescu… s-a dus. Au fost simpli ”ridicători de mână” ai primarului Gentea, care și-a văzut trecute aproape toate punctele de pe ordinea de zi. Probabil, spiritul Crăciunului, acela de a fi mai bun și de a nu ne supăra aproapele, a intrat în fiecare consilier USR, a se citi opoziția din CL Pitești. Putem spune chiar că, pot să adopte și un refren celebru dintr-un film românesc epic – B.D în alertă:

”Fă-te om, fă-te om! Alungă-ți gândul necinstit. Nu uita, eu veghez și nu te iert când ai greșit”

PNL-IȘTII, TUPEU ȘI NU PREA

Cât privește pe ceilalți ”tigrii”, care s-au transformat tot așa de rapid în ”pisoi” – cei de la PNL, aceștia au mai ridicat din când în când ochii, fără prea mare tupeu totuși asupra ”stăpânului absolut” – primarul Gentea, care probabil jubilează văzând ce amatori în ale politicii are în fața sa!

Închei cu un citat din care fiecare înțelege ce vrea: „Politica nu are principii. Are numai interese.” — Octavian Paler

Sărbători fericite!

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Doru spune:

    si daca ai votat PSD ziaristu-le de ce nu ye bucuri ca e liniste la sedintele de CL ?!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90