EcoMoto 930×122

droguri

Tineri prinși drogați la festival!

„Topul” festivalurilor, după numărul de consumatori de droguri identificați de polițiști

Citiți și: Exclusiv. Flerul polițiștilor, incredibil: Audi oprit, tineri prinși cu droguri în Pitești

Traficul și consumul de droguri sunt fenomene asociate cu distracția, iar polițiștii identifică tot mai mulți consumatori de substanțe psihoactive la festivalurile organizate în România, scrie PressHub.

Iunie-August 2022

În perioada iunie-august 2022, la nivel național au avut loc mai multe festivaluri cu participarea unui public numeros, respectiv SAGA, NEVERSEA, ELECTRIC CASTLE, UNTOLD și SUMMER WELL. PressHub a realizat un top al numărului de participanți la aceste festivaluri depistați cu droguri.

Citiți și: Bunică de 87 de ani, anchetată pentru o faptă incredibilă!

Untold, locul I

Pe locul I se află, potrivit datelor oferite de Poliția Română, festivalul UNTOLD, unde au fost constatate 138 de infracțiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 44 de infracțiuni privind „Conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”.

Locul al doilea este ocupat de festivalul ELECTRIC CASTLE, unde au fost constatate 121 de infracțiuni la Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 68 de infracțiuni potrivit art. 336 alin 2 din CP „Conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”.

Festival SAGA este pe locul al treilea, la foarte mică diferență de locul doi, căci au fost constatate 120 de infracțiuni la Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Pe patru se situează avem festivalul NEVERSEA, unde au fost constatate 73 de infracțiuni la Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 30 de infracțiuni potrivit art. 336 alin 2 din CP „Conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”.

Părinților li se recomandă să discute problema consumului de droguri în mod direct și deschis cu copiii. Inevitabil ei vor ajunge la un moment dat să aibă de făcut o alegere: să încerce drogul sau nu.

În România, vârsta medie la care un copil se apucă să consume droguri este 12 ani, ceea ce înseamnă că trebuie cât mai repede să începeți această discuție. În lipsa informațiilor pe care părinții le pot pune la dispoziție tinerilor, ei sunt expuși altor medii de informare care pot influența această alegere.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3