EcoMoto 930×122

german

TURIST GERMAN SALVAT ÎN MUNȚII DIN ARGEȘ

Jandarmeria argeșeană a participat către sfârșitul acestei săptămâni la o operațiune de salvare-evacuare în zona refugiului Călțun din Munții Făgăraș. Este zona în care un turist german și-a luxat un picior și nu a mai putut continua deplasarea.

Citiți și: Îngrijorător în Carpații Meridionali! Specialiștii confirmă o nouă „specie” de prădător

Accidentul a avut loc pe fondul vremii nefavorabile și a terenului muntos umed și alunecos.

În căutarea turistului au plecat doi jandarmi de la Postul Montan Arefu și 7 salvamontiști argeșeni.

Citiți și: Argeș. Turist pe ATV, rănit în accident!

Turistul german a fost găsit după câteva ore de căutări, fiind transportat până în zona Piscu Negru. De acolo a fost preluat pe cale rutieră până la refugiul de la cota 2.000 al Serviciului Salvamont Argeș.

Amintim că zilele trecute o turistă în vârstă de 16 ani din Polonia și-a pierdut viața după ce, tot în munții Făgăraș din Argeș, a căzut într-o zonă cu stânci. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/o-poloneza-de-16-ani-a-murit-dupa-ce-a-cazut-in-muntii-din-arges/.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90