930×122 CAPRA 5

meteorologie

ULTIMA ORĂ! ARGEȘ: ANUNȚ NEAȘTEPTAT DE LA METEOROLOGI

Estimările de vreme pentru primele două săptămâni din 2018 (1 – 14 ianuarie) au fost date astăzi publicității de Administrația Națională de Meteorologie.

Citiți și: Vremea o ia razna! Fenomene de necrezut în această săptămână

Potrivit estimărilor, în regiunea Muntenia și județul Argeș vremea va rămâne neașteptat de caldă pentru această perioadă a anului.

După ce astăzi s-au înregistrat până la 12 grade Celsius, de mâine, 2 ianuarie, și până sâmbătă, 6 ianuarie, temperaturile medii diurne se vor situa între 6 și 8 grade.

Citiți și: Vreme ,,sucită” în acest weekend. Se anunță și fenomene extreme

În zilele de 7 și 8 ianuarie mediile diurne se vor apropia de 10 grade.

Către finalul celor două săptămâni, vremea va intra într-un ușor proces de răcire. Media temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade, caracterizând, însă, în continuare o vreme mai caldă decât în mod normal la această dată.

În timpul nopților, temperaturile medii nu vor avea variații importante, încadrându-se între -1 și 1 grad, cu cele mai coborâte valori în jurul datei de 6 ianuarie.

Prin urmare, spun meteorologii, atât în timpul nopților, cât și ziua, temperaturile vor caracteriza o vreme neașteptat de caldă pentru prima jumătate a lunii ianuarie.

Sub aspectul precipitațiilor, probabilitatea de ploi va fi mai ridicată în intervalul 2…4 ianuarie, precum și după mijlocul celei de-a doua săptămâni. În rest, posibilitatea apariției precipitațiilor va fi nesemnificativă.

Astăzi, după cum bine au anticipat meteorologii (amănunte, AICI), vremea a fost frumoasă și caldă pentru luna ianuarie. În Pitești maxima zilei s-a ridicat la aproape 12 grade. În Curtea de Argeș au fost 11,4 grade, în Dedulești-Morărești 10,7, în Câmpulung Muscel 10,6, iar în Stolnici 9,4 grade Celsius.

Zăpadă este doar în zona montană a Argeșului. La peste 2.000 de metri altitudine, azi-dimineață stratul de zăpadă măsura 121 de centimetri. Temperatura aerului aici a fost ușor negativă, cu puțin sub zero grade.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90