SMART KIDS 930X122

abaav

ULTIMA ORĂ: PRAGUL CRITIC DE PRECIPITAȚII, DEPĂȘIT ÎN ARGEȘ

Ultima oră: Pragul critic de precipitații, depășit în Argeș. În bazinul hidrografic Argeș-Vedea, precipitațiile căzute duminică, 17 iunie 2018, au depășit pragul critic în mai multe zone, ne-a informat cu puțin timp în urmă Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea (ABAAV).

Citiți și: Se răcește vremea! Anunțul făcut astăzi de meteorologi

Au fost înregistrate cantități de apă care au depășit 49 de litri pe mp în mai puțin de o oră. Cele mai mari cantități de apă au fost înregistrate la:

-Căpățâneni (râul Argeș) – 17 l/mp într-o oră și 30 de minute

Citiți și: Alertă de inundații și viituri! Acum s-a anunțat

-Arefu (râul Arefu) – 8 l/mp într-o oră și 30 de minute

-Mălureni (râul Vâlsan) – 49,2 l/mp în 50 de minute

-Dârmănești (râul Râul Doamnei) – 18 l/mp în 2 ore și 15 minute

-Bălilești (râul Râul Bratia) – 19,2 l/mp în 2 ore și 15 minute

-Vulturești (râul Argeșel) – 19,3 l/mp într-o oră și 40 de minute.

Și azi dimineață, în intervalul orar 6-12, în județul Argeș s-au înregistat precipitații sub formă de averse. Cele mai mari cantități de apă măsurate în acest interval de timp au fost la următoarele stații hidrometrice:

-Dârmănești (râul Râul Doamnei) – 30,4 l/mp în 2 ore și 30 de minute

-Ciumești (râul Doamnei) – 21,8 l/mp într-o oră și 50 de minute

-Piscani (râul Râul Târgului) – 18 l/mp în 3 ore.

„Astăzi, 18 iunie 2018, până la ora 12, nu au fost înregistrate depășiri ale cotelor de apărare la stațiile hidrometrice din județul Argeș.”, informează Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea (ABAAV).

La această oră este în vigoare avertizarea hidrologică cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice Argeş – bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa) și afluenţii Oltului (în judeţele Vâlcea, Argeş şi Olt). Avertizarea este valabilă până la sfârșitul acestei zile, la ora 24.

De asemenea, până mâine, 19 iunie, la ora 9, va rămâne valabilă și avertizarea hidrologică cod galben pentru râurile Olt (inclusiv în județele Argeș și Olt), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov).

„Lacurile de acumulare din administrarea ABA Argeș-Vedea sunt exploatate conform Regulamentelor de Exploatare și prognozei hidrologice actuale, fără a se înregistra probleme.

Volumul de apă stocat în acumulări este de 675,36 de milioane de metri cubi (90% din capacitatea de retenție). Peste capacitatea totală de retenție, în lacurile de acumulare există posibilitatea atenuării unui volumul suplimentar de 247 de milioane de metri cubi.

Debitele râurilor din bazinul hidrografic Argeș-Vedea vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi a propagării.”, precizează Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea (ABAAV). (Foto: Arhivă – descriptiv) 

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90