- Publicat de: ePitești
- 11-12-2014, ora 11:46
- Știri
ULUITOR! GRĂMEZI DE BANI DESCOPERITE LA CĂMĂTARI
Importante sume de bani, tehnică de calcul şi contracte prin care se mascau infracţiunile de camătă au fost descoperite şi ridicate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.G.P.R. în urma celor 61 de percheziţii domiciliare făcute marţi. Pe numele a şase bănuiţi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Citiți și: Se dă o sumă uriașă de bani! 200.000€ pentru aceste persoane!Captura polițiștilor, dată publicității în urmă cu puțin timp, a constat în 355.970 de lei, 108.950 de euro, 29.940 de dolari americani, 1.910 lire sterline, 25.900 de franci elveţieni, 5.200 de coroane suedeze, 800 de dolari canadieni şi 9.000 de yeni japonezi, bani susceptibili a proveni din activităţi infracţionale. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate mai multe contracte de vânzare-cumpărare privind bunuri imobile prin care se masca infracţiunea de camătă, înscrisuri în care erau consemnate debitele terţelor persoane, precum şi tehnică de calcul şi medii de stocare.
Amintim că marți poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale-I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Pitești au făcut zeci de percheziţii la sedii de societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj, cămătărie, spălare de bani şi evaziune fiscală. Au participat poliţişti de la B.C.C.O. Piteşti şi Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliției Argeş.
Citiți și: Ai card bancar? Primești banii înapoi! Valabil până la 25 martie!În cauză a fost începută urmărirea penală împotriva a 11 persoane pentru cămătărie, şantaj, spălare de bani, evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional. Din cercetări a reieşit că respectivii ar fi derulat activităţi economice fictive pentru acoperirea activităţilor de cămătărie prin intermediul unor societăţi comerciale la care au calitatea de asociaţi ori administratori. Aceștia sunt bănuiţi că în mod coordonat ar fi împrumutat sume de bani importante, cu o dobândă cuprinsă între 3% şi 10%, mai multor persoane, unele dintre ele conducând societăţi comerciale cunoscute la nivel local. În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită își ameninţau victimele cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.
Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile, bunuri ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea banilor împrumutați şi a dobânzilor. De asemenea, persoanele erau împrumutate cu sume de bani din ce în ce mai mari, pe care nu le mai puteau restitui. Banii erau împrumutaţi pe o durată mare de timp, cu o dobândă plătită lunar, iar în cazul în care sumele erau împrumutate pentru perioade mai scurte cuantumul dobânzii era mai mare. Până în prezent există indicii potrivit cărora membrii grupului organizat ar fi acordat împrumuturi de peste un milion de euro! (Foto: diicot.ro)