EcoMoto 930×122

cod galben

(UPDATE) ARGEȘ: AVERTIZARE DE VREME SEVERĂ

(UPDATE ORA 14): Codul galben de vânt puternic pentru zona montană înaltă din Argeș a fost prelungit până la ora 18. 

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

(UPDATE ORA 13): O informare de ploi însemnate cantitativ, răcire a vremii, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei și intensificări ale vântului a fost emisă de ANM. 

Informarea este valabilă de astăzi, de la ora 18 și până sâmbătă, 23 noiembrie 2019, la ora 10. 

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

În intervalul de timp menționat, temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat, 40…60 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte care pot determina depuneri de polei se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 de kilometri pe oră, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 de kilometri pe oră, se vor semnala și în zonele mai joase de relief.

Argeș: Avertizare de vreme severă imediată. Zona montană înaltă a județului Argeș a intrat din nou sub avertizare cod galben de tip nowcasting de vânt puternic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că avertizarea a intrat în vigoare la ora 11:30 și va expira la ora 15.

Conform sursei citate, la peste 1.800 de metri altitudine vântul bate cu rafale de 90 până la 110 kilometri pe oră.

Sub cod galben de vânt puternic se află și zonele muntoase înalte ale județelor Prahova, Dâmbovița, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Gorj, Caraș Severin și Hunedoara.

Amintim că săptămâna trecută zona de munte a Argeșului, la peste 2.000 de metri altitudine, a fost pentru câteva ore sub cod roșu de vânt, cel mai sever cod de vreme, rafalele atingând chiar și 150 de kilometri pe oră (AICI, subiectul pe larg).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3