930×122 POSADA 5

ajutor

Veste bună pentru angajați! E gratuit!

Veste bună pentru angajați! E gratuit!

Citiți și: Anunț important privind ajutorul de încălzire!

Salariații pot cere, în cazul unui conflict de muncă, un ajutor judiciar din partea statului, în sensul că pot solicita asistență juridică gratuită din partea unui avocat din oficiu, iar instanța sesizată cu privire la un conflict de muncă, indiferent de natura acestuia, dar mai ales atunci când discutăm despre o concediere, poate acorda acestuia posibilitatea de a beneficia de asistență juridică.

OUG 51/2008 prevede că beneficiază de ajutor public judiciar persoanele al căror venit mediu lunar, pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 de lei, caz în care ajutorul se avansează în întregime de către stat.

Citiți și: Un nou tip de concediu pentru angajați!

Cea de a doua situație de acordare a acestui drept este cea în care venitul se situează sub nivelul de 600 de lei pe lună, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, iar în această situație salariații, cei care au acționat în instanță angajatorul, pot beneficia de un sprijin de până la 50% din contravaloarea serviciilor juridice.

Atunci când discutăm despre o concediere, deci, practic, despre faptul că persoana respectivă este lipsită în acel moment de mijloacele de existență care proveneau din salariu, instanțele vor ține cont de acest aspect și pot încuviința cererea privind ajutorul judiciar, în sensul desemnării unui avocat din oficiu pentru susținerea cauzei respective.

Valoarea onorariului cuvenit apărătorului din oficiu va fi stabilită tot de către instanță și va fi precizată în încheiere.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3