Donaris 930 x 122

Video. „Am lovit un câine la 130km/oră pe A1!” „Dacă muream și rămâneau copiii fără tată?„

Video. „Am lovit un câine la 130km/oră pe A1!” „Dacă muream și rămâneau copiii fără tată?„ 

Un coleg jurnalist din Pitești, era să moară zilele trecute, pe Autostradă A1 (Pitești – București). Acesta a lovit un câine nevinovat pe drum, seara, cu o viteză de cca. 130 de km/oră.

Mașina este lovită rău, paguba este mare, câinele este mort, iar noi putem să ne distrugem viața zi de zi din cauza indolenței autorităților care nu sunt în stare să-și facă treaba!

Jurnalistul a scăpat, la fel și fratele lui care era în dreapta sa. Norocul lor!

Iată întreaga poveste spusă de acesta:

„Plătim pentru mașini impozite și taxe, asigurări, roviniete… CNAIR, adică Statul Român, ne dă în schimb la tot pasul pericole de moarte pe drumurile din țară.

Am pățit-o joi, 26 mai 2022, pe A1, în timp ce mă întorceam cu fratele meu de la aeroport, de la București spre Pitești. La ora 21.55, pe la km.64 mă aflam în depășire pe banda a doua când brusc mi-a apărut în față un câine.

Nu am mai apucat să fac nicio manevră pentru a-l evita și l-am lovit în plin, la o viteză de aproximativ 130 km/h.

Câine pe Autostradă

Am reușit să scot în siguranță mașina pe banda de urgență, deși trosnea din toate încheieturile. Am aprins avariile și am coborât preț de câteva zeci de secunde pentru a vedea care sunt pagubele.

Partea față a mașinii era praf. Dar realizând pericolul în care ne afăm, am plecat de acolo până la primul loc unde să ieșim efectiv de pe A1. Imediat am apelat 112, numărul de urgență, și am raportat incidentul.

Operatoarea mi-a făcut transferul telefonic la Poliția Autostrăzi. I-am explicat polițistului ce am pățit și mi s-a spus să mă îndrept spre sediul lor, dacă starea mașinii îmi permite.

La prima ieșire de pe A1 am oprit în siguranță și am coborât să văd mai clar ce aveam la mașină. Totul rupt în partea față, și lichid curgând pe dedesubt.

Mi-am dat seama că este apă, am completat vasul și am pornit spre sediul Poliției. Am mai oprit de trei ori pentru a completa apa și cu chiu cu vai am ajuns la Poliția Autostrăzi, la Ionești.

Gard de protecție nu există

După ce am fost testat cu alcooltestul, polițiștii mi-au luat declarație și au emis autorizația de reparații, cu multe mențiuni la specificația avarii.

Am chemat o platformă de la Pitești pentru că nu aveam cum să mai ajung acasă pe roți. După întocmirea primului set de hârtii, împreună cu polițistul, cu o mașină de poliție ne-am întors la locul incidentului.

Prima constatare la fața locului. Noaptea

Am găsit câinele care mi-a făcut mașina praf chiar sub pasarela de la km.64+500. Mort, lângă glisiera de pe axul autostrăzii. Ce am putut vedea la lumina lanternei polițistului, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Pitești, gardul de protecție lipsea.

Am căutat ceva urme pe marginea drumului și la vreo 50 de metri, pe banda de urgență, am găsit și numărul din față al mașinii.

Am revenit la sediul poliției Autostrăzi, unde polițistul a întocmit un raport despre incident și despre ceea ce a constatat. În jurul orei 01.30 am reușit să aduc mașina pe platformă la reprezentanța auto.

Pagubă mare

Prima cheltuială… 800 lei platforma. Am lăsat mașina la reprezentanță și am revenit ieri, 27 mai 2022, la ora 8.00, pentru a constata paguba. Primul raport al dosarului de daună – 11.849 lei.

Plus ce se va constata la înlăturarea componentelor avariate… am fost pregătit ”moral” de către angajații de la reprezentanță că ar trebui să mă pregătesc și de alte cheltuieli serioase.

Am programat reparația și ne apucăm de treabă săptămâna viitoare. Vom vedea cât va fi factura la final…

Constatarea a doua la fața locului

După amiază am revenit la locul incidentului, în zona pasarelei de la km.64. Am făcut poze și am filmat zona. Pe partea sensului de mers spre București nici un metru de plasă de protecție.

Pe marginea sensului de mers spre Pitești, acolo unde s-a întâmplat incidentul, plasa de protecție se termină cu câțiva metri până în pasarelă. Culmea culmilor… câinele era aruncat în șanțul de pe marginea drumului.

Nu știu cine a făcut acest lucru, dar e clar că nu oprea vreun șofer pe autostradă să treacă cu câinele mort pe partea cealaltă pentru a-l arunca în șanț. Am fotografiat din nou animalul mort (pe lumină de zi de această dată).

Nu avea însemne de identificare, nu era crotaliat, nu avea zgardă. Lucru important, pentru că CNAIR-ul nu poate căuta vina vreunui proprietar, în ideea de a scăpa basma curată.

Acțiune în instanță contra CNAIR

Chiar dacă oamenii cu care am vorbit despre ceea ce s-a întâmplat au încercat să mă convingă de faptul că este pierdere de timp să mă judec cu ”statul”, nu accept această situație. CASCO nu aveam, deși mașina este relativ nouă.

Pentru că după trei dosare de daună rezolvate pe asigurarea CASCO, niciunul din vina mea, și rămase fără a putea trage pe cineva la răspundere pentru pagubele produse, anul următor mi s-a cerut 7400 lei pe an pentru o nouă poliță CASCO! Peste puterile mele…

 

”Statul” nu este Dumnezeu! Voi acționa în instanță CNAIR-ul și îmi voi căuta dreptatea, indiferent de câți ani va dura acest lucru sau câte resurse îmi vor consuma! Nu pot accepta varianta cum că ”fierul” se repară.

Dar dacă nu decurgeau așa lucrurile și muream în mașină împreună cu fratele meu?! Rămâneau 8 copii fără tată, cinci ai mei și trei ai fratelui meu?!

Atenție, imagini cu impact emoțional, nerecomandate minorilor!

 

Nu, domnilor de la CNAIR! Așa ceva nu poate fi trecut cu vederea! Atitudinea voastră este una criminală, nu degeaba statisticile spun că suntem pe primul loc din Europa la numărul de decese rezultate din accidente rutiere.

Nu or fi toți șoferii ușă de biserică, dar nici să ni se spună mereu că noi suntem de vină! Conducătorii auto! Și noi să plătim tot timpul, orice!

Și toate acestea s-au întâmplat în timp ce în familie aveam un deces, vineri am avut și o înmormântare. Acesta este motivul pentru care eram pe autostrada A1 la acea oră, joi 26 mai 2022. Îmi luasem fratele de la aeroport, care venise în țară pentru înmormântarea bunicii noastre, cea care ne-a crescut. Și puțin a lipsit să nu fim și noi doi lângă ea!

Nu umblam de plăcere pe autostrada voastră… domnilor de la CNAIR! Îmi este teamă și scârbă să circul pe drumurile voastre, drumuri pentru care noi plătim!

Hai să ne facem treaba fiecare, acolo unde ne luăm salariul! Știau „domnii” de la CNAIR că lipsește gardul? Și dacă știau, ce au făcut?

Au mișcat ceva? Au mișcat hârtiile de pe un birou pe altul și și-au luat salariul în continuare, mult mai mare decât al multora dintre noi.

Iată însă cu ce consecințe!

555×222 grota rece

Comentarii

17 comentarii

  • Catalina spune:

    In urma cu aprox 4,5 luni in fata mea o masina a incercat sa evite un caine( mare si alb, exact ca cel din filmare) masina rasucindu se pe drum si intrand direct in parapet, baiatul de la volan in stare grava.. si acum se chinuie in recuperare pentru a putea reveni la viata normala..

  • Adrian spune:

    Daca nu soliciți la poliție o constatare oficială tribunalul nu ia în considerare pozele și filmul făcut de tine, am pățit eu și asta mi sa spus că trebuia să solicit o constatare oficială la poliție, succes.

  • Marda spune:

    Am patit la fel cu un caine de talie mica pe autostrada dinspre Lugoj spre TM.
    Norocul e ca mi-a crapat doar bara si un proiector, dar n-am mai ajuns la Politia Autostrazii ca n-aveam timp; tot m-au costat vreo 2000 ron – totul din buzunar.

  • Navetistul"" spune:

    Gard de protectie lipsa dar si altele lucruri grave sau foarte grave cum ar fi lipsa indicatorelor pe foarte multe DN-uri ,DJ-uri ascunse dupa copaci care nu st toaletati la timp si nu se pot vedea de lastaris sau indicatoare care nu st conforme (nerefectolirizante,vechi,uzate de timp)da la CNAIR nu st bani !Noi avem pt rov.pt taxe!

  • Ileana spune:

    Aveți mare dreptate,dar la cum merg lucrurile la noi în România, probabil ca veți sta ani întregi cu dosarul nerezolvat pentru ca mai apoi sa se prescrie. Doamne ajuta!

  • Dan spune:

    Acelasi lucru am patit si eu in 2019, in drum spre concediu in Bulgaria , intr-o duminica dimineata , tot pe A1 , spre Bucuresti , un caine a iesit de sub despartitorul de sensuri,mi-a aparut in fata la aprox 10 m si 0 sanse pentru a evita impactul ( pe banda 2 si cu aprox 140 km/h ) . Masina praf, 2 zile petrecute in Bucuresti pentru a o putea repara,( spoiler,scuturi,radiator etc) cheltuiala nu mai zic, rezervare pierduta in Bulgaria , iar Politia Autostrazilor ma intreaba de Casco,nu aveam,imi spune ca sunt bun de plata ca nu tine de ei infrastructura autostrazilor,nu ei monteaza garduri si sa ii caut pe cei responsabili..tara de … .

  • Romeo spune:

    E atribuția Poliției Române să sancționeze administratorul.drumului.
    Asta spune legea.

  • Andrei spune:

    Eu am câștigat procesul(despăgubire de 25000 lei) pentru un incident pe Valea Oltului.Am dat intr-o groapa am avariat jantele și anvelopele pe partea stanga,am disstrus caseta de direcție….
    Procesul a durat circa 2 Ani dar pana la urma l-am câștigat.Sa mergi la proces de fiecare data când ai termen(chit dacă ai avocat)
    Mult succes!

  • Nicu Ciorbaru spune:

    Și noi am pățit dar pe A2 și am lovit Iepure. In data de 21-03-2022. Aproape de podul Borcea. Dimineața.

  • Pop Marius spune:

    Salut, sunt primul in Romania care am castigat un proces asemanator acum 7 ani. Cauta pe google numele meu si daca vrei iti fac legatura cu avocata mea. Mi-am luat toti banii inapoi plus daune morale. Nu te lasa, este dreptul tau. Mult succes.

  • Razvan spune:

    De acord cu domnul in cauza si mie imi este scârbă si teama sa circul pe drumurile noastre . Nepasare totala din partea celor care ar trebui sa asigure cat de cat siguranta noastra pe drumurile publice. Sunt conducator auto profesionist am milioane de km la activ , dar sincer cand circul aici în România imi e teama si scârbă totala. 90% din km pe care ii parcurg sunt efectuati in Anglia si va spun cu mana pe inima ca acolo ma simt in siguranta pe drumurile lor si stiu cu siguranta ca seara ma intorc acasa teafar .

  • Neamțu spune:

    Adevăr în toate cele spuse cu o singură diferență de sens: Ați ucis uncîine, un suflet nevinovat. Cărați vinovați, dar fapta Rămîne a dv. Conduită preventivă pe care nu ați respectat-o coroborată cu neglijență autorităților v-a produs o pagubă materială. Ar fi interesant de analizat cum se împacă asta cu Porunca Să nu Ucizi.

  • Laura spune:

    De cca 3 ani ne judecam cu CNAIR pentru o sitiatie similara, pe A2, la aceeasi viteza o vulpe ne-a facut masina praf, cu paguba estimata de 19.000 lei.In prima instanta am castigat dar ce sa vezi…au depus recurs! Acum alte termene, alte tergiversari….s-au facut 3 ani de la eveniment…

  • Andrei spune:

    @Neamțu sa ma *** in porunca ta, ca “porunca” nu imi tine de foame si nu imi asigura siguranta sau sanatatea, sunt drepturi si obligatii, obligatia statului este sa aiba in intretinere drumurile pentru care eu, ca tu sigur nu, platim rovinieta, nu sa o feresc eu pe baba Leana ca ea vrea sa mearga pe autostrada unde pietonii au acces interzis.

  • Adrian spune:

    Va salut.
    Anul trecut in vara am plecat din Germania spre Romania , am traversat 80% Germania , Austria , Ungaria si in Romania pe A1 in apropiere de Alba Iulia la viteza de 130 km/h in jurul orei 3:00-4:00 AM un caine statea de.a latul drumului exact pe mijlocul benzii de circulatie si neavand posibilitatea sau spatiul necesar sa.l ocolesc l.am lovit si mi.am facut zob masina in fata.
    Pur si simplu imi este scarba sa vin acasa pe drumurile noastre.
    Va doresc drumuri bune ,libere si fara incidente.

  • Paula spune:

    @neamtu nu ți-aș dori sa fii în aceeași situație ,pur SI simplu nu ai ce sa faci
    Te rog,de mâine încearcă să zbori ,altfel riști să calci vreo furnica,dar fa-o cu gura închisă sa nu înghiți vreo musca nevinovată

  • Remus Florin Cornea spune:

    Va vaitati ca va-ti lovit masinile? Am vazut cum conduceti; va credeti cumva piloti de Concorde? Eu va arestam pt omor pe câini cine ii apara? Daca nu va convine avionul sa-u trenul ! Mai este putin si mergeti la toaleta cu masina . Puturosilor!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90