pizzeria sapori  930 122

avalansa

ZĂPADĂ DE PESTE 2 METRI ÎN ARGEȘ

Zăpadă de peste 2 metri în Argeș. În zona montană înaltă a județului Argeș, la peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsura 208 cm în această dimineață, la ora 8.

Citiți și: Cel mai norocos om din România! Salvamontiștilor argeșeni nu le-a venit să creadă!

Era chiciură, iar termometrele indicau -7, 2 grade Celsius, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Riscul de producere de avalanșe de dimensiuni medii este ridicat în Munții Făgăraș, la altitudini mai mari de 1.800 de metri.

Citiți și: A nins în Argeș!

Risc există, însă, și la sub 1.800 de metri: “La altitudini mai mici de 1.800 de metri stratul de zăpadă este relativ consolidat, însă stratul de suprafață, care depășește pe alocuri 30 de cm, este format din zăpadă recentă, instabilă. Un risc crescut îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din alte zone adăpostite.

Declanșările de avalanșe de mici și medii dimensiuni sunt posibile chiar la supraîncărcăre slabă cu turiști sau schiori, pe pantele suficient de înclinate”, avertizează meteorologii.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90