EcoMoto 930×122

ocolul silvic pitești

TĂIERI ÎN PĂDUREA TRIVALE. CE SPUNE OCOLUL SILVIC

Tăieri în pădurea Trivale. Ce spune Ocolul Silvic.

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

De ani de zile, piteștenii așteaptă fără rezultat ca pădurea Trivale să fie declarată de Guvern arie naturală potejată, fapt care ar conduce la interzicerea tăierilor de arbori în această pădure. Cea mai recentă informație oficială referitoare la subiect este o adresă a ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, prin care se precizează că momentan pădurea nu poate fi declarată arie naturală protejată (subiectul, pe larg, AICI).

Având în vedere că în trecut aici au avut loc defrișări, piteștenii reclamă imediat ori de câte ori văd arbori tăiați în pădurea Trivale. Pe bună dreptate și cu atât mai mult cu cât autoritățile silvice nu oferă informații. Abia după ce presa le contactează. Un cititor ne-a trimis o fotografie cu arbori tăiați în celebra pădure a Piteștiului.

Citiți și: De Revelion în pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Am luat legătura cu Ocolul Silvic Pitești pentru lămuriri. Sorin Balaș, șeful instituției, ne declară că ”sunt acțiuni de igienizare, care au loc în plină zi. Am fost somați chiar de Primărie să tăiem anumiți arbori, care erau uscați. Exista riscul ca oamenii să fie răniți.

Nici vorbă de tăieri ilegale! Dacă era așa, nu mă mai aflam de 6 ani în această funcție! Oamenii noștri sunt în permanență în pădure (n.r. pădurea Trivale) și supraveghează. Știu despre ce zone este vorba, de exemplu parcelele 1, 2 și 3. La noi este cam așa: dacă tăiem arbori, de ce tăiem, dacă nu-i tăiem, de ce nu, că poate cad peste cineva!”

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3